Márki-Zay Péter

RSS

Távozik az ATV műsorvezetője, Márki-Zay Péter mellett fog dolgozni

Simon András kilenc éve dolgozik a csatornánál, a Csatt és A nap híre című műsorokat vezette. Legutóbb az ATV-n ő vezette az ellenzéki miniszterelnök-jelölti vitát, most beszáll az ellenzéki kampányba.

Márki-Zay: Orbán Viktor első kormánya volt a legjobb

Az egy koalíciós kormány volt, ma nincs kontroll vagy kompromisszum. Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt Mészáros Lőrinctől is elfogadna kampánytámogatást.

Török Gábor: Márki-Zay Péter győzelme után a Fidesznek váratlan helyzetekre is fel kell készülnie

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltjében egy meglepő győzelem éppúgy ott van a politológus szerint, mint az, hogy végül falnak vezeti az ellenzéket. Rendszerhibának tartja Márki-Zayt.

Tusk: Az Európai Néppárt szívesen látja Márki-Zay Péteréket

A lengyel és a magyar ellenzék nagyon hasonló helyzetben van, hasonló ellenféllel néznek szembe, ezért össze kell tartaniuk – erről beszélt közös sajtótájékoztatón Márki-Zay Péter és az Európai Néppárt elnöke.

Gyurcsány: Márki-Zay a kapitány, mi ehhez tartjuk magunkat

Péter mondatai, nyilvános szereplései képviselnek bennünket, ehhez alkalmazkodunk mi is – írja a DK elnöke.

Lázár János bicskáztatásról beszélt, és Karácsonynak üzent a tram-train elindulásakor

Lázár szerint a fejlesztési források nagy része Budapesthez kerül, ideje, hogy a vidék is kapjon pénzt. Történelminek nevezte a tram-train elindulását.

Kilenc nagykövettel találkozott Márki-Zay Péter

Írország, Románia, Szlovákia, Svédország, Dánia, Litvánia, Lettország, Portugália és Görögország diplomáciai vezetőivel találkozott a miniszterelnök-jelölt.

Csányi Sándor megbeszélésre hívta Márki-Zay Pétert, Hernádi Zsolt kiadatására is rákérdezett

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt szerint a választásokról nem volt szó, Bige Lászlóról pedig nem éppen pozitív fényben beszélt Csányi.

Márki-Zay Péter ravasz trükkel célozza meg Orbán szavazóit

Első ránézésre úgy tűnik, hogy az ellenzéki politikus sorra megy neki a Fidesz identitásképző, fő kampányüzeneteinek, például a migrációt, a homoszexualitást, a vallás és politika kapcsolatát illetően. Ha azonban jobban megnézzük, ezekben a témákban ő is ugyanabból az irányból szólítja meg az ilyen üzenetekre vevő jobboldali réteget, mint Orbán.

Márki-Zay szerint a Fidesz érdeke lehet, hogy Gattyán György elinduljon a választáson

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt szerint a milliárdos az ellenzéki szavazók megosztására törekszik, ha elindul.

A kisfideszeseket vádalkuval bírnák szóra a nagyfideszesek ellen

Márki-Zay Péter választási győzelme után ezzel az eszközzel kezdene elszámoltatásba. Ez a jogi eszköz korábban még nem létezett, pedig a korábbi nomenklatúra felelősségre vonása az előző kormányváltások idején is rendre felmerült. Mi van, ha a piramis alján lévők megúszhatnák feltételes szabadságvesztéssel, ha a fentebb állók közül feldobnak valakit?

Donáth Anna: Az elmúlt egy hónapot kidobta az ellenzék az ablakon

A Momentum frissen megválasztott elnöke nem érti, miért dőltek egyesek hátra az előválasztás után az ellenzéki oldalon, távol állnak szerinte most a kormányváltástól. Márki-Zay Péter migránsozásával elvi szinten sem tud azonosulni, és pártja nem fog asszisztálni az uszító, gyűlöletkeltő kampányhoz. Azt ígéri, erélyesen fel fog lépni az ellenzéki szövetségben. Új lendületet adna a Momentumnak, de a pártvezetés miatt nem mond le a brüsszeli mandátumáról sem. Interjú Donáth Annával.

Terítéken az ellenzéki összefogás legkényesebb kérdése

Alakul, de az idén aligha áll össze az ellenzék közös választási listája. Márki-Zay Péter a pártokra bízza a döntést, de nem szeretne vállalhatatlan neveket látni a listán. Az első öt hely már foglalt, a legnagyobb kérdés azonban az, hogy lesz-e hetedik frakció. Miközben a pártok azon vitatkoznak, milyen számítás szerint osszák fel a listát, a DK volt képviselője komoly ütést vihet be. Összeszedtünk mindent, amit a közös listáról tudunk.

Hódmezővásárhely után a határkerítés mellett is felállította a migránsszámláló tábláját Márki-Zay, aki szerint csak a Fidesz telepít be migránsokat

A kerítés pedig marad, nyomatékosította az ellenzéki miniszterelnök-jelölt a határkerítés mellett tartott sajtótájékoztatóján.

A brit nagykövet meglátogatta Márki-Zay Pétert Hódmezővásárhelyen

Szóba került köztük a választás is, és azon belül Márki-Zay szerepe.

Márki-Zay: Ha a Fidesz beindítja a voksturizmust, szükséges esetben az ellenzéknek is ezt kell tennie

A kormány szerint a módosításnak semmi köze választójoghoz.

Márki-Zay szerint nem a benzinár befagyasztása a jó megoldás

A közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt interjút adott a Blikknek, ebben beszélt arról is, milyen kellemetlenségek érték a gyerekeit a személye miatt.

Bojár Gábor a „lehetőségeihez képest kisebb összeggel”, egy-két millióval támogatta Márki-Zay Pétert

De még mielőtt miniszterelnök-jelölt lett, mondta a vállalkozó.

Gulyás Gergely: Nem tartozunk köszönettel az uniós pénzekért

A miniszter a Pegasus-ügyről azt mondta, minden államnak vannak eszközei a titkos információgyűjtéshez, a nyugati média viszont szeret rosszat írni Magyarországról.

Márki-Zay Ceaușescuhoz hasonlította Orbánt

A Fideszt pedig effektív elmebetegeknek nevezte, így vágva vissza Kövér Lászlónak.

Márki-Zay Péter elárult néhány nevet, kik írják a választási programját

A miniszterelnök-jelölt a Partizán adásában beszélt brüsszeli útjáról és a rezsicsökkentésről is.

Vannak fideszesek, akik örülnének, ha Orbán kiállna vitázni Márki-Zay ellen

Rácz Zsófia és Németh Zsolt szívesen megnézné, Demeter Szilárd és Gajdics Ottó szerint viszont nincs értelme. A Fidesz kongresszusára érkezőket kérdeztük, legyen-e miniszterelnök-jelölti vita a kampányban.

Kövér László szerint Márki-Zay Péter futó nélküli bolond

A házelnök szerint tragédia történt már néhányszor, „amikor effektív elmebajosok kerültek az ország vezető pozícióiba”.

Márki-Zay Péter szerint alapjaiban kell felülvizsgálni a magyar-kínai viszonyt

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt azt mondja, ha ő lenne hatalmon, akkor Magyarország nem vétózna az EU-ban Kína javára.

Bige László: Márki-Zay az előválasztásoknál kért némi aprót

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt erre azt mondta, bárkinek elfogadja a támogatását, és cserébe csak tisztességes kormányzást ígér. Az alkotmányozási tervéről is beszélt.

Márki-Zay Péter: Több stadiont nem fog kapni egyik egyház sem

Kormányváltás után kiszabadítaná a miniszterelnök-jelölt az egyházakat a Fidesz és az állam rabságából, de nyilvánosságra hozná az ügynökaktákat is.

Márki-Zay: Komoly biztonsági kockázatot jelent Európa számára Orbán Viktor kormánya

Szerinte Rogán Antal baráti köre „egyebek mellett orosz bűnözőket és iszlamista terroristákat telepített be Magyarországra”, ami ellen az EU-nak fel kell lépnie.

Bige László: Annyit adok Márki-Zaynak, amennyit kér

A milliárdos független, szabad gondolkodású embernek tartja magát. A HVG-nek arról is beszélt, hogy megtámadják a bíróságon a GVH gigabírságot kiszabó határozatát.

Márki-Zay: Az EU-s politikusok érdekeltek abban, hogy hazánk hűséges szövetségesük és ne árulójuk legyen

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt migrációról és rezsicsökkentésről is beszélt az első Brüsszelben tartott sajtótájékoztatóján.