Láthatatlan elektronikus pajzsot kaphat a jövő városi bringása

Sok biciklis baleset abból származik, hogy az autós nem veszi észre a közeledő kerékpárost. Erre a problémára kínál megoldást egy magyar cég.

Íme, a ráfutásos baleset, ami meg sem történhetett volna, pedig gyakran ismétlődik a közútkezelők...

A tartályautó megállt az M1-es autópálya szélső sávjában, a mögötte érkező furgon fékezés és kitérő manőver nélkül belerohant, ezután több jármű elhagyta a helyszínt. Most mindenki bajban lehet.

Egy bottal közlekedő idős nő lépett a vonat elé Monoron, centiken múlt a tragédia

A fénysorompó tilosat jelzett és a félsorompó is le volt eresztve, amikor a nő megérkezett az átjáróhoz, ahol mindkét irányból vonatok haladtak át, de ez sem volt elég ahhoz, hogy megálljon.

Tolatás közben gázoltak el egy gyalogost, a terepjáró vezetője észre sem vette, hogy valakit maga...

A terepjáró tolatás közben kanyarodott, vezetője a gázolás után még többször előre-hátra gurult az autóval, mielőtt a közelben álló szemtanúk megállították.

Szakértő a Tesla Cybertruckról: Halálos veszély a gyalogosokra és a kerékpárosokra

A Volkswagen Golf első szériája és a Vissza a jövőbe autó tervezője szerint nem a harmónia és a tökéletesség keresését képviseli, hanem az érzelmeket és a robusztusságot. A közlekedésbiztonsági...

Milliárdos károk másodpercek alatt: miért siklanak ki a vonatok Magyarországon?

Magyarországon 2021-ben tizenhét, 2022-ben tíz, míg 2023-ban kilenc vonat siklott ki. Nem túl megnyugtató, hogy az ilyen balesetek felét pálya- vagy járműhiba, negyedét pedig emberi mulasztás...

Feketedoboz, vészfékasszisztens: az új autókban idén több biztonsági extrát tesznek kötelezővé

Az Európai Unió megszorongatta az autógyártókat, mert ettől reméli a közlekedési balesetek számának jelentős csökkenését. Megnéztük, mire valók az új biztonsági megoldások. Olyan új rövidítéseket is...

Fényévekre a halogéntől: így fejlesztik az új autók LED-fényszóróit

A Volkswagen és a Mercedes fénylaboratóriumaiban, illetve közúti menetpróbákon néztük meg, hogyan fokozzák a közlekedésbiztonságot a ma és a holnap érdekes megoldásai.

Krisztina továbbra is lábadozik, az autójának csapódó Mercedes vezetője hamarosan visszakapja a...

Aránytalanul enyhe szankciók, az eltiltottak esélyeit növelő jogi kiskapuk, és az utánképzés, amely a közlekedéspszichológust is megrázza. Kedvenc videóink 2023-ból, negyedik rész.

Ezért sem lenne jó 150 km/órára emelni a sebességhatárt az autópályákon

Tülekedés, agresszív sofőrök, tipikus baleseti helyzetek, hibázó áldozatok – a közlekedésbiztonság ismert arcai vitáztak egy konferencián. Miért lehet megúszni a gyorshajtási bírságok zömét? Miért...

Kövess minket Facebookon is!