Kevesebb utcai vásárt akarnak a belvárosi üzlettulajdonosok, mert azok elveszik a vevőiket

„Mire ideérnek a vevők, már megvettek mindent, amit akartak. Ettek-ittak, és a kezükben van a szuvenír is” – mondta az egyik bolt tulajdonosa.

Áll, mint Herkules bunkója: téli kirándulás Krakkó közelében

Mágikus sziklaformák, barlangok, várkastélyok, vastag hólepel: mindez Krakkó mellett egy szurdokvölgyben. Túraleírás megspékelve egy kis étel- és italkóstolóval a világ egyik legszebb karácsonyi...

A Vörösmarty téren nyomják meg a legjobban a cerkát az árusok Kelet-Közép-Európában

Egy sztenderd adventi vásári menüt nézve egyértelműen drágább egy nap Budapest belvárosában, mint Bukarestben, a bécsi Rathausplatzon vagy a pozsonyi Prímás téren.

Advent Bukarestben: a budapesti vásárhoz képest féláron a töltött káposzta, hatodáron a lángos

Európa talán legolcsóbb forralt bora a hatalmas Parlament tövében és medvének öltözött emberek a havas utcákon. Így néz ki a bukaresti karácsonyi vásár.

A bécsi vásár legdrágább étele is olcsóbb, mint a Vörösmarty téri grill hot dog

Bécsben is feljebb kúsztak az árak az adventi vásárban, de az ételek így is olcsóbbak, néha sokkal, a pesti vásárban látottaknál. Az italok viszont Bécsben kerülnek többe.

Ungarische special lángos 6500-ért, hot dog 8000-ért – jobb inkább csak forralt borozni a...

A budapesti adventi vásárban enni-inni is inkább csak a külföldiek tudnak jóízűen. Bár néha őket is érheti meglepetés. Egy üzleti útra érkezett amerikai például 14 ezer forintot fizetett egy...

Nem csapta meg az infláció a szegedi karácsonyi vásárt

A kürtőskalács és a forró italok tartják az árukat, a körhinta és a sült gesztenye kétszáz forinttal drágultak. A szegedi vásár a budapestihez képest is olcsó.

Gulyás műanyag tányérban, 4500 forint: megnyílt a Vörösmarty téri karácsonyi vásár

A Blikk körülnézett a piacon, és főleg turistákra szabott árakkal találkozott, pedig központi előírás, hogy a magyar vásárlóknak 1500 forintért is kell meleg ételt kínálni.

Parkolás ingyen, forralt bor 1200-ért, kolbász 2800-ért: megnéztük a pozsonyi adventi vásárt

A hármas határ közelségét kihasználva magyarok ezrei veszik célba Bécs után (vagy előtt) a közeli, pozsonyi adventi vásárt az ünnepek alatt. Azonos áron adott hagymás zsíros kenyér és pite árusok...

Azzal fenyegetőzött, hogy belehajt a tömegbe, kiürítették Düsseldorfban a karácsonyi vásárokat

Közvetlen veszély nincs, az intézkedést elővigyázatosságból hozták.

Kövess minket Facebookon is!