Jakab Péter

RSS

Folytatódik a kormánymédiában a Jakab-saga: most egy májusban kizárt jobbikost vetettek be, a párt cáfol

A Bors szerint etikai eljárás kezdődhet Jakab Péter ellen, a Jobbik szerint viszont a zaklatás megint szintet lépett, mert a pártelnök kabinetfőnökére „valaki a lakás ajtaját is igyekezett rárúgni”.

Az ellenzéki pártok közösen állnak ki Jakab Péter mellett

Azt írják, hogy a hatalom sajtómunkásnak álcázott verőlegényeket küld az ellenzéki politikusok lakásaihoz.

Fél napon át bujkált Jakab a Bors szerint, a politikus szerint minden idők legmocskosabb kampánya zajlik

Folytatja a Jobbik-elnök elleni hadjáratát a Fidesz-közeli Bors bulvárlap, legújabb cikkükben arról írtak, hogy „kimenekítették élettársa lakásából a Jobbik elnökét”. Megkérdeztük Jakabot a cikkről.

Bement egy lakásba a kabinetfőnökével Jakab Péter, a Bors házasságtöréssel vádolta meg

Pert indít a Jobbik elnöke, miután kollégáját és őt megfigyelte, majd a megkérdezése nélkül élettársi viszonnyal gyanúsította a kormányhoz közeli bulvár.

Jogi lépéseket ígér Jakab, miután lakástrükközéssel vádolta meg a Bors

Azt írták meg nem nevezett jobbikosokra hivatkozva, hogy a Jobbik elnöke nem is lakik abban a lakásban, amit az Országgyűlés Hivatala bérel neki, a tulajdonos pedig jó ismerőse.

Jakab: Kiharcoltuk, MSZP: Győztünk – így reagált az ellenzék a benzinár maximálására

Jakab Péter szerint a kormány meghátrált a követeléseik után. Azt várja Orbánéktól, hogy legalább most vívjanak egy valódi szabadságharcot Brüsszelben.

Jakab: Nekem nem fér bele, hogy politikai termék legyen a miniszterelnök fiából

A Jobbik elnöke eredetileg Márki-Zayt akarta támogatni az előválasztáson, de állítása szerint szembeötlő volt a kompromisszumkészség hiánya a hódmezővásárhelyi polgármesterben. Nyáron lesz tisztújítás a Jobbikban, ismét elindul a pártelnöki székért.

Ellenzéki tüntető: A legjobb az lett volna, ha Gyurcsány lelép a színről

Párezren voltak az ellenzéki összefogás október 23-i tüntetésén: a színpadon ugyan arról volt szó, hogy Orbán az ellenfél és ellenzéki politikusok egységesen fognak fellépni ellene, de a közönségnek azért voltak kételyei még arról, hogy mennyire működik majd jól ez az összefogás.

Összefogás, nemzetegyesítés és persze harcos remények a választásokra az ellenzéki beszédek középpontjában

A fideszesek átcsábításától a most születő köztársaságon át a kicsik forradalmáig – az ellenzéki előválasztás öt miniszterelnök-jelöltje mondott beszédet az összellenzéki október 23-i gyűlésen.

Jakab reagált a Momentum felszólítására: A Jobbik továbbra is azt a jelöltet fogja támogatni, aki megnyeri az előválasztást

A Jobbik elnöke nem szereti, amikor a szövetségesei sajtótájékoztatókon mondják meg, hogy a jobbikosok mit tegyenek, és mit ne.

Jakab Péter: Nem én kötöttem paktumot, hanem Márki-Zay Péter bocsátotta áruba a visszalépését

A lájkhoz nem kell vonatra ülni és átutazni a szomszéd városba – ezzel magyarázza a Jobbik elnöke, hogy miért lájkolják sokkal többen a tevékenységét a Facebookon, mint ahányan megszavazták volna miniszterelnök-jelöltnek. Jakab Péter nem mond le, még bizalmi szavazást sem kér, mert a csata kellős közepén nem levonulni kell a csatatérről, hanem küzdeni. Márki-Zay Péterről viszont keményen elmondja a véleményét. Interjú.

A Jobbik semleges marad az előválasztás második fordulójában

A párt elnöksége dodonai döntéssel a választók támogatása mellett tette le a voksot.

Megvan az előválasztás második fordulójának időpontja

Jövő vasárnaptól hét nap alatt dől el Dobrev Klára, Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter csatája.

Fekete-Győr: Dobrev Klárával van messze a legkevesebb esélyünk Orbán ellen

A Momentum elnöke szerint a Jobbik szavazói elképedve nézhetik, hogy Jakab Péter éppen győzelemhez próbálja segíteni Dobrev Klárát.

Jakab Péter nem helyesli, hogy a visszalépésen dolgozik Karácsony és Márki-Zay

A DK-s Molnár Csaba szerint a Karácsony és Márki-Zay által belengetett szakértői kormány antidemokratikus.

Az ellenzéki előválasztás 10 fontos tanulsága

Dobrev Klára letarolta a vidéket, de nem volt elég. Karácsony Gergely esélyes volt, most nem az ő kezében van a sorsa. Márki-Zay Péter nagy döntés előtt. Bejött a DK–Jobbik-paktum. Az előválasztás érdemben befolyásolja a pártalkukat. A Fidesz nem tud mit kezdeni az intézménnyel. Tíz állítás az előválasztásról.

Jól látszik, hol tarolt Dobrev Klára és hol igazán erős Karácsony és Márki-Zay

Dobrev 85 körzetet hozott a 106-ból, vidéken is egyenletes a támogatottsága, ellentétben a fővárosközpontú Karácsonnyal. A vidéken erősnek gondolt Jakab csak néhány helyen tudott kiemelkedni, Fekete-Győr András szinte láthatatlan, Márki-Zay Péter a fővárosban és Pest megyében is jól szerepelt. Böngéssze a hőtérképeinket!

Az ellenzéki előválasztás főbb eredményei és tanulságai röviden

Egyértelmű Dobrev győzelme, de a második fordulóban megszoríthatják. Melyik párt aratott leginkább, hol voltak a legnagyobb győzelmek, és hány nő lehet képviselőjelölt?

Dobrev Klára nyerte az ellenzéki miniszterelnök-jelölti verseny első fordulóját

Dobrev Klára az egyértelmű nyertes, Karácsonynak és Márki-Zaynak össze kell fognia, hogy valamelyiküknek legyen keresnivalója a második körben. Jakab és Fekete-Győr csalódott lehet az egyéni eredménye miatt, de pártjaik jelöltjei elég sok egyéni körzetet elhoztak.

Mit mutatnak az eddigi előválasztási eredmények?

Csütörtök estére várható végeredmény az előválasztáson, amelyen Dobrev Klára magabiztosan vezet. Kérdés, lesz-e visszalépés Karácsony és Márki-Zay között. Jakab Péter, aki Miskolcon is kikapott, és Fekete-Győr András kiesett. Az egyéni választókerületekben vesztett Kálmán Olga, Gy. Németh Erzsébet, Burány Sándor, Mesterházy Attila. Összefoglaló röviden.

Jakab Péter: Lehet előválasztást nyerni a városból, de választást csak vidékről lehet nyerni

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje elismerte, hogy nem jutott tovább az előválasztás második fordulójába. Jakab szerint az ő negyedik helye „egy valamit üzen, de azt nagyon. Sokat kell még dolgoznunk a kormányváltásért”.

Így zajlott a szavazatszámlálás második napja percről percre

Csütörtök éjjelre az összes szavazatot megszámolták, lezárult az előválasztás első fordulója. 106 választókerületben hirdettek győztest, Dobrev, Karácsony és Márki-Zay jut tovább a második fordulóba. Közvetítésünkben reggel óta követtük a legfontosabb fejleményeket és az eredményeket.

Előválasztás: itt az első forduló végeredménye a miniszterelnök-jelöltek versenyében

Dobrev 85 választókerületben, Karácsony 15-ben, Jakab 4-ben kapta a legtöbb szavazatot, összesítésben azonban Márki-Zay Péter áll a harmadik helyen.

Jakab nem vonja meg a támogatását a karlendítésgyanúba keveredett ózdi jelölttől

Farkas Péter Barnabás mögül a DK sem lépett ki.

Keményebb ütközeteket hozott a miniszterelnök-jelöltek második vitája

Az RTL Klubon rendezték meg az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek második vitáját, ahol az öt résztvevő már nem finomkodott egymással. Magyarkvóta, Tóth Csaba mögül kiforduló Karácsony Gergely, melegjogok, cigánykérdés és őszödi beszéd: videós összefoglaló a 90 perces vitáról.

Tóthcsabázás, őszödözés, politikai humbug és elszámoltatás – másodszor csapott össze az öt ellenzéki miniszterelnök-jelölt

Az RTL Klub szervezésében vitázott második körben Dobrev Klára, Karácsony Gergely, Jakab Péter, Márki-Zay Péter, valamint Fekete-Győr András. Volt egymásnak odamondogatás és nagy egyetértés is a másfél órás vita során. Szavazzon, ki nyerte a vitát!

Gázpisztoly, rugdosás, kutyaszardobálás: durvul az utcai kampány, testőröket mégis ritkán visznek a jelöltek

Miközben a Fidesz és az ellenzék is uszítással vádolja egymást, sok esetben pedig tettlegességig fajul a kampány, tabutémának számítanak a testőrök. Orbán Viktor szerint Jakab Péter „az egyetlen bohóc, aki testőrrel jár”, az ellenzék pedig rendre fideszes provokátorokra mutogat. A rendőrség minden kampányban felajánlja a miniszterelnök-jelölteknek a védelmet, de ezzel még senki sem élt az elmúlt 27 évben.

Az előválasztási bizottság nem vizsgálja Tóth Csaba vagyonnyilatkozatát, az MSZP szerint ezzel tisztázódott zuglói jelöltjük feddhetetlensége

A szocialista induló ellen egyébként három etikai vizsgálat is indult, ebből kettőben mentette fel az OEVB.

A Pride szervezői felszólították Jakabot a parlamenti orbánviktóriázás után, hogy tartsa be az ellenzéki értéknyilatkozatot

A szervezet szerint nem jó ötlet a melegeken és a szexuális erőszakon humorizálni a parlamentben.

Börtön, bohóc, Viktória – hónapok óta először vitázott az ellenzék és a kormány

Verbális pankráció a parlament első napján a parlamentben: videós összefoglaló az első őszi ülésről.