Helyi tudósítás

RSS

Információs táblákkal küzdenek az öngyilkosságok ellen a pécsi tévétoronyban

Egyetemisták kezdeményezték az akciót a város ikonikus helyén, ahol évente van öngyilkossági kísérlet.

A vámosszabadi tábor kiürült, budapesti albérletekben vannak az afgán menekültek

Szeptemberben még 270-en voltak a Vámosszabadi Befogadó Állomáson, amely most üresen áll. Mi lett azokkal az Afganisztánból kimenekített családokkal, akiket akkor idehoztak?

Letiltotta a Facebook a zenekar hirdetését, mert az ibafai papnak fapipája volt

A győri Belvárosi Betyárok zenekar legújabb dala és abból készült animációja a híres fapipás ibafai papról szólt, és nem jelenhetett meg hirdetésként a Facebookon, mert „dohányterméket reklámoz”. Hiába papi fapipa.

A győri tanárnő a diákjainak csinált videókat, a végén már a fél ország vele tanult

A várt erősorrendet felborítva nem egészségügyi dolgozó, hanem egy tanár nyerte a Győr-Moson-Sopron megyei Prima díjat a Covid-hősök kategóriájában, amelyről a helyiek szavazata döntött. Jármy-Takács Judit önszorgalomból készített videókat magyarból és történelemből, ezekből aztán bárki tanulhatott. És tanult is.

Egy magyar falu selyemhernyót és kaméleont tenyésztő hollandokkal

Az egyik család kocsmát üzemeltet, a másik selyemhernyót és kaméleont tenyészt. Valami mégis közös bennük: otthagyták Hollandiát egy kis magyar falu, Szentlászló kedvéért.

Hatvan éve megszüntették volna, most az egész ország várja indulását

Szeged és Hódmezővásárhely között tizenötezer ember ingázik nap mint nap. Hétfőn beindul a tram-train, de hogyan jutottunk idáig, egyáltalán kinek az ötlete volt mindez, miért került végül az eredeti becslés ötszörösébe, és milyenek voltak a XIX. és XX. század kísértetiesen hasonló rendszerei, amelyeket gondolkodás nélkül számoltunk fel a 60-as és 70-es években?

Spórolhatnak nálunk a szlovák autósok, de nincs benzinturizmus, a kamionok teletankja viszont fáj a kutaknak

A szlovák határszélről megérné átjárni tankolni Magyarországra, 75 forint is megspórolható literenként, amióta a forint tovább gyengült, idehaza pedig 480 forintban maximálták az üzemanyag árát. Benzinturizmusról azonban nem beszélhetünk. A tranzitforgalomban részt vevő külföldi fuvarozók itteni tankolásával viszont a töltőállomások nem járnak jól.

Győrbe járnak vásárolni az emberek a lezárt Szlovákiából

Szlovákia csütörtöktől bezárt, a felvidéki vásárlók megrohanták Győrt.

A párizsi olimpiára utazna a lebénult győri tornász

Kiegyensúlyozott, ágyhoz kötve is dolgozik, emellett streamer: mindig vannak céljai, most Párizsba szeretne eljutni a győri tornász, aki 14 éve egy rosszul sikerült szaltó miatt mell alatt lebénult. Közben azért reméli, a tudomány gyorsabban fejlődik, mint ahogy ő öregszik.

Szeged-Hódmezővásárhely tram-train: ingyenes előfutamok a minél több utasért

Hódmezővásárhely és Szeged között november végétől április közepéig ingyen szállítja az utasokat a tram-train, azután igen kedvező lesz a jegy ára. Lázár János kormánybiztos szerint Botka László és Márki-Zay Péter polgármesterek akadályozták a vasútvillamos létrehozását.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt űrállomást nyitott Szegeden, ahonnan új tram-shuttle járatok indulnak

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt Szegedről indít menetrendszerű űrjárműveket, amelyek a tram-trainra hasonlítanak, de annál sokkal gyorsabban érnek Hódmezővásárhelyre. A Tatooine-ra, Felcsútra, valamint Moszkvába és Dubajba is olcsón lehet elrepülni.

Az Audi nem teszi kötelezővé az oltást

November közepétől ismét oltópontot működtetnek a 13 ezer embert foglalkoztató gyár területén.

A tető helyett a teniszpályán landolnak a mentőhelikopterek Győrben

Amíg a Petz-kórház tetején kialakított helikopterleszálló burkolatát megjavítják.

Egyedülálló csuklós busz győri tesztüzemben

A világon kategóriájában a legkönnyebb, legkisebb fogyasztású, viszont negyedével több ülésszám mellett is nagyobb befogadóképességű – ezt ígéri a Kravtex a szerdán bemutatott, vasárnapig Győrben tesztelés alatt lévő új csuklós buszáról.

Börtönben marad a lefogyott Fekete Dávid

Újabb két hónapig bent marad az énekes a börtönben, a bíróság indokai már-már „régi ismerősök”: az első a bűnismétlés veszélye. Azt már pontosan tudja a csalássorozat miatt eljárás alá vont Fekete Dávid, hogy hová költözne, ha kiengednék, egy belvárosi lakás címét jelölte meg. A tárgyalásra ezúttal eljött édesanyja és testvére is.

Racionalitást ne keressen senki, mert az nincs

Megugrottak a Covid-számok, egyre több beteget ápolnak kórházban. Idén tavasszal hatvan önkéntest képeztek ki a Spartacus-programban, ám a civileket eddig nem engedték a betegágyakhoz. A program kitalálója, az orvosi kamara megyei elnöke ismét próbálkozik, de nem sok reménnyel. Pedig szerinte a magas halálozás egyik oka a relatív kevés ápoló.

Meghalt a másik elgázolt kerékpáros is, akit a bedrogozott szlovák terepjárós ütött el

Kétrendbeli halált okozó közúti baleset és segítségnyújtás elmulasztása a megalapozott gyanú: a szlovák terepjárós Jánossomorján elgázolt áldozata után a napokban a kórházban a Mosonmagyaróváron elütött kerékpáros is elhunyt.

Még a legmodernebb frizura is ered valahonnan, és Sanyi bácsi a 63 év alatt biztos találkozott vele

Milyen vendég Tordy Géza a fodrásznál és milyen volt Palotai Károly? A borotválást kérő pártbizottsági első titkárt úrnak vagy elvtársnak kellett szólítani? Melyik frizura készítését nem vállalta Nagy Sándor, a 80 éves, aranykoszorús győri borbély, aki 63 éve van a pályán, és fél Győrt megnyírta már?

Köztéri szoborral adóztak halott lányuk emlékének

Jó ómen, ha egy köztéri szoborhoz születése pillanatától legenda fűződik. A győri Bem téren nemrég felavatott új szoborpár randevúzókat ábrázol. Lebó Ferenc Munkácsy-díjas győri szobrászművész alkotásának hátulján ezt olvashatjuk: „Trixi emlékére”. Milyen lány volt Trixi?

Fékezés nélkül belehajtottak a sztrádán: „Láttam a videót, elborzadtam”

Amikor magához tért a fejtetőre állt kocsiban és megtudta, hogy balesete volt, azt kérdezte: ő volt a hibás? Miután nemleges választ kapott – hisz hátulról fékezés nélkül belehajtottak a sztrádán – ismét elveszítette az eszméletét a levéli férfi.

Állatok százait mentik meg, több ezren támogatják őket, mégis létbizonytalanságban kell élniük

Évek óta a legtöbb SZJA-s 1 százalékot kapja a szegedi civil szervezetek közül a Tappancs Állatvédő Alapítvány. A tanyájukon kétszáz gazdátlan kutyát tartanak, és macskákat is gondoznak. Állami, önkormányzati és céges támogatásokat is kapnak, mégis kevés a hely és a pénz, mert nagyon sok a kidobott, vagy gazdátlan állat.

Pozitív lett a győri lövöldöző drogtesztje

A rendőrség elfogta a férfit, aki egy lopott riasztópisztollyal garázdálkodott.

A nagy győri Illegális Zebra Akció: rendőrök keresik a rejtélyes átkelőfelfestőt

A Győri Rendőrkapitányság büntetőeljárást folytat „közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett” megalapozott gyanúja miatt. Az elkövető ismeretlen, egy zebrát festett fel egy forgalmas útszakaszra. Aztán a hatóságok felmarták.

Az MSZP egy rejtett kamerás felvételre hivatkozva azt állítja, a Fidesz hirdetésben keres embereket, hogy tabletes adatbázissal csöngessék végig a házakat Stop Gyurcsány petíciót aláíratni

A videók alapján egy ál-Fidesz-aktivista jelentkezett arra a győri hirdetésre, amelyben 1200 forintos órabérért keresnek aláírásgyűjtőket. A győri Fidesz azt mondja, a videók szereplői nem állnak szerződésben a Fidesszel, nincs tudomásuk fizetett aktivistákról.

A beruházó cég megindokolta, miért egy bádogsufni van a milliárdos támogatásból épülő geotermikus központ helyén

Teljesen kiépült, a meglévő távfűtésbe becsatlakozó geotermikus rendszer helyett csak egy termálkutat és egy visszasajtoló „lyukat” talált Mosonmagyaróváron Hadházy Ákos képviselő. Hárommilliárdos támogatás mellett ezt kevésnek érzi. Helyben úgy tudják, a közbeszerzés eredménytelensége miatt csak csúszik a projekt.

Lajtania: kisváros épül az üvegházak és a halfeldolgozó mellé a nyugati határszélen

A környezeti hatástanulmánynak köszönhetően tisztult a kép, hogy pontosan mi épülhet Bezenye és Hegyeshalom határán egymilliárd euróból. Lajtania gyakorlatilag egy kisváros lehet zöldségfeldolgozóval, haltenyésztéssel, gombatermesztéssel, 1100 lakással, iskolával, négycsillagos hotellel és szennyvíztisztítóval.

Duna-hídnak készült, Tisza-híd lett belőle

Várhatóan decemberben adják át az M5-ös autópályát Békéscsabával összekötő M44-es gyorsforgalmi út újabb szakaszát, aminek fő attrakciója egy 300 méter hosszúságú ferdekábeles híd. A híd tervezője azt mondja, a látvány volt meg először, és ahhoz kellett kidolgozni a műszaki megoldásokat.

Dobrev Klára Szegeden: Az utolsó csepp véremig harcolni fogok az összefogásért

Pénteken délután utcai fórumot tartott Szegeden Dobrev Klára. A Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje az első fordulóban győzött a város két választókörzetében, de a második menetben Botka László polgármester és több szegedi politikus is kiállt Márki-Zay Péter mellett. Dobrev az ellenzéki összefogás megóvása mellett érvelt.

Győrben megijedtek az előválasztás szervezői a fiatal szavazóktól, azt hitték, fideszesek

A fiatal szavazók megjelenése felbolygatta a győri választókörzetek nyugalmát. Az előválasztás második fordulójában becslések szerint eddig 15-20 százalékkal magasabb a részvételi arány, a most voksoló fiatalok 99 százaléka pedig nem vett részt az elsőben – mondják az aktivisták. A városban máris kombinálnak és találgatnak, a jobboldali mozgósítás sok szájból elhangzik, de bizonyíték nélkül.

Összefogott a város a kisfiúért, aki a világon egyedülálló rendellenességgel született, de élni akar

A kromoszóma rendellenességgel született négyéves győrszentiváni Marcika nem törődött bele az orvosok jóslatába, és vegetálás helyett az életet választotta. Szülei is nagy küzdők: fejlesztésről fejlesztésre hordják, az ehhez szükséges új autóért hitelfelvételre kényszerültek. A civil segítség most bögrékkel és futóversennyel érkezik.