Petőfi gulyást reggelizett, Krúdy olcsó kocsmaételeken élt
Hogyan ettek a magyar írók és hogyan tudtak egy tál ételen keresztül mindent elmesélni írásban szegénységről, gazdagságról, örömről és bánatról – erről szól Nyáry Krisztián új könyve. A szerző...
Reggeli előtt vagy után kell fogat mosni?
Még a fogorvosok is megosztottak a kérdésben. Viszont ha reggeli előtt mosunk, akkor reggeli után is érdemes tenni valamit a szájhigiéniáért.
Beütött karácsonykor a kajakóma? Több tudományos magyarázat is van rá
Nem friss civilizációs ártalom, hogy elálmosodunk, fáradtnak érezzük magunkat a nagy trakták után, évezredek óta ebben vagyunk. Egy sok ételünkben megtalálható aminosav a felelős a punnyadásért, de...
5 tipp, hogyan éld túl a karácsonyi zabálást
Karácsonykor elkerülhetetlen, hogy letoljuk a halászlevet, a töltött káposztát, a rántott húst, a bejglit, a sütikét, na meg egyet koccintsunk már, ha így összegyűltünk! Aztán jön az izzadás,...
Szembenézni minden falattal néha egészen kegyetlen tud lenni
Napi étkezéseink tetemes részét nem is tudatosítjuk, és sokszor ez vezet túlevéshez és hízáshoz. Segít-e, ha evésnaplót vezetünk minden falatról? Kipróbáltuk.
Szabad evés előtt inni? És közben? Vagy utána?
Gyakran előkerül a tévhit, hogy nem jó vizet inni evés körül, mert felhígítja a gyomorsavat, megnehezíti az emésztést, leállhat a nyáltermelés. De mi az igazság?
Betiltanák a kutya- és macskahúsevést Dél-Koreában
A kormány támogatást nyújtana azoknak a vállalkozásoknak, amelyek önként felhagynak ezzel az üzlettel vagy más vállalkozásba fognak.
Tesztelik az óvoda dolgozóit, de előfordulhat, hogy egész nap nem ehetnek és nem ihatnak
Az egyik budapesti óvoda vezetője azt az értesítést kapta, hogy 12 és 16 óra között tesztelik a dolgozókat, akik előtte 3-6 órával ne egyenek és ne igyanak.
Kövess minket Facebookon is!