Folytatódik a vita a magyar uniós pénzekről, de enélkül sem fog unatkozni az EU 2023-ban

Várhatóan idén is az orosz invázió és annak gazdasági, diplomáciai következményei uralják majd az uniós napirendet, de az olyan klasszikusok is visszatérhetnek, mint a brexit vagy a migráció, és a...

Jóváhagyták a 9000 milliárdos magyar tervet, de szigorú feltételekkel fizetnek

Az Európai Bizottság átengedte az Orbán-kormány elképzeléseit arról, hogyan költse el a felzárkóztatási támogatásokat, de csak komoly követelményeknek megfelelve nyílik meg teljesen a pénzcsap.

Megállapodtak az uniós gázársapkában, a magyar kormány hiába ellenezte

A tagállamok többségének támogatásával korlátozzák a nagy gázárkilengéseket. Szijjártó Péter azért kiharcolt egy kis engedményt.

Politico: A lengyelek kivetetnék a globális minimumadót a magyar EU-pénzeket is érintő csomagból

Még mindig blokkolják a lengyelek a magyar helyreállítási terv jóváhagyásához is szükséges megállapodáscsomagot, de már részletesebben is tudni, miért.

Népszava: Halasztják a magyar EU-s pénzekről is szóló csomag véglegesítését

A hétfői elvi alku után az írásos eljárást szerdán szerették volna lezárni az egy csomagban kezelt négy ügyben, de a lap szerint a lengyeleknek mégis fenntartásaik vannak a globális minimumadó...

Szijjártóék megállapodtak, több pénz mehet ukrán fegyverekre

Magyarország nem vétózta meg az uniós fegyvervásárlási alap megemelését, de a kilencedik szankciós körről még nincs megegyezés.

Népszava: A Bizottság fenntartja a 3000 milliárdos befagyasztási javaslatot a magyar támogatásokra

A tagállamok hiába értékeltették újra a magyar kormány reformjait, az Európai Bizottság ugyan lát némi haladást, de fenntartja a korábbi befagyasztási javaslatát.

A magyar kormány vétózta a közös EU-hitelt Ukrajnának

Elhalasztották a döntést a 3000 milliárd forintnyi EU-s támogatás felfüggesztéséről és a magyar helyreállítási terv jóváhagyásáról is a pénzügyminiszterek ülésén. Várhatóan néhány napon belül ismét...

Szavazás helyett már csak véleménycsere van a magyar EU-s pénzekről a keddi találkozó napirendjén

Módosult az uniós pénzügyminiszterek napirendje a 3000 milliárd forintnyi felfüggesztés és a helyreállítási alap ügyében. A döntések így tolódhatnak.

Népszava: Halaszthatják a döntést 3000 milliárdos támogatási befagyasztásról

A lap szerint a tagállami miniszterek tovább húznák az időt a jogállamisági eljárásban, ez egybevágna azzal, miért beszél Navracsics Tibor már új döntési dátumról.

Kövess minket Facebookon is!