Inkább ipari fakitermelésre hasonlít a zsombói erdőmentés
A választási kampány is hevíti a falusi parkerdő felújításáról zajló vitát a Szegedtől 18 kilométerre lévő, 3300 fős Zsombón. Közben az erdő harmadát kivágták, a faanyagot eladták.
Önkormányzati parkerdőben vágják a fákat Zsombó közepén
A Szeged melletti nagyközség lakói nem értik, miért indult fakitermelés, és hogy hány fát fognak kivágni. A polgármester szerint erdőmentés zajlik, pihenőparkot építenek, amihez már évekkel ezelőtt...
Jövőre kevesebb és drágább lehet a kávé az EU-ban
Egy uniós rendelkezés miatt szűkítik a beszerzési forrásokat.
Kilométerekkel odébb bűzlik Szegeden az egyházi sportközpont használt termálvize
A Szeged-Csanádi Egyházmegye sportcentruma fűtésének termálvizét a városi esővízcsatornába engedik, ami gyakran erős bűzt áraszt a környéken élők szerint. Saját szállodát és focipályákat is fűtenek....
Megmarad a szegedi erdő, máshol építkezik az egyház
Mórahalmon 10 hektáros területet kap az egyház. Azt ígérik, hogy az így fennmaradó erdőt gondozni fogják.
Élőlánccal is megvédenék az erdőt a kivágástól, fogadkoztak a szegedi fórum résztvevői
Szegeden „Erdő vagy iskola?” címmel tartott nyílt fórumot az aHang helyi közössége, a Szegedi aPont. A terem zsúfolásig megtelt. Szakértők elemezték az erdő és a város levegőjének helyzetét.
Novák Katalin: Ne haragudjanak, nem hiszem, hogy ez az a forma, ahol kulturáltan tudunk egymással...
Szegeden templomba menet hívták meg egy erdővédő fórumra a köztársasági elnököt. Novák azt mondta: komolytalan, hogy két héttel a lakossági fórum előtt hívják meg, neki ennél sűrűbb a programja.
Az ukrajnai harcokra hivatkozva engedélyezi a kormány a püspökségnek egy szegedi erdő kivágását
A december 23-án éjjel kiadott rendelet felülírja a településképi védelmet, amivel a város eddig próbálta megakadályozni, hogy kivágják Szegeden az egyik utolsó nagyobb erdőt.
Amióta nem Bolsonaro van hatalmon, jelentősen visszaesett az erdőirtás az Amazonas-vidéken
Az elmúlt egy évben az amazonasi esőerdők területei 9117 négyzetkilométerrel csökkentek, ami 55,8 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban.
Rendeletben gátolja a kormány hat hektár szegedi erdő megmentését
A város vezetése meg akarta védeni a kivágástól a város egyik utolsó nagyobb erdejét, amit az állam az egyháznak adott. A kormány résen volt: a szegedi közgyűlés előtti este közbelépett egy...
Kövess minket Facebookon is!