Budapesti Értéktőzsde

RSS

Naperőműcég debütált a tőzsdén, a tulajdonosok fajsúlyos magyar üzletemberek

A Nap Nyrt. papírjaival október 21-től lehet kereskedni a Budapesti Értéktőzsdén,

AutoWallis: négy év után újra érdemi részvényjegyzési lehetőség Magyarországon

A tőzsde egyetlen autókereskedője idén eddig nagyon hasított, de további felvásárlási tervei is vannak, amelyekhez intézményektől, illetve a magyar lakosságtól is gyűjtene forrást.

Lassan csak befejezi valahogy a magyar állam a tőzsdei Kartonpack Nyrt. megszerzését

Vételi ajánlattal alighanem kiszorítja az állam a korábban a veszélyhelyzetre hivatkozva irányítás alá vont cég kisrészvényeseit, miután úgy tűnik, hogy már a korábbi nagytulajdonosok papírjait is megszerezte.

Veszik a részvényeket, mintha nem lenne holnap – de egyszer tényleg nem lesz

Őrülten drágulnak a részvények, Magyarország még a temérdek jó teljesítmény között is éllovas. De nem árt óvatosnak lenni, komoly esélye van egy nagy pofonnak: sok jel utal arra, hogy a részvénypiacok akár nagyon hirtelen is bezuhanhatnak.

Csalás gyanúja a lélegeztetőgép-beszerzőnél: a Telexnek megszólalt a társaság vezetése

Tavaly úgy tűnt, hogy az Ott-One Nyrt. megfogta az isten lábát, milliárdos egészségügyi üzleteket kötött, jó kapcsolatba került a magyar állammal. Aztán az idén a cég könyvvizsgálója csalás gyanúját jelezve felmondott.

30 éves a kárpótlási jegy, csak éppen az ünnepeltről sajnos mindenki elfeledkezett

Régóta semmire sem lehet felhasználni a kárpótlási jegyeket, pedig az állam által kibocsátott értékpapírokból még milliárdos érték van forgalomban. Az állam még a különböző árveréseire sem engedi be ezt a „fizetőeszközt”, ám aki spekulálna vele, arra lecsapnak.

Az állam a maradék Mol-részvényeit is egy vagyonkezelő alapítványnak adja át

A Mol Nyrt. és a magyar állam Mol-Új Európa Alapítvány néven új, közfeladatot ellátó, közérdekű vagyonkezelő alapítványt hoz létre. A cél a sport, a kultúra, az egészségügy és a környezetvédelem támogatása. Ám annak, hogy a Mol és az állam részvényeket ad az alapítványnak, a Mol-részvényesekre, a jövő kormányzataira és az adófizetőkre nézve is vannak következményei.