BME

RSS

Így kell egy szabadulószobából megmenteni a budapesti közlekedést

Kipróbáltuk a Cisco és a BME szabadulószobáját. Első ránézésre egyszerű bemutatóteremnek tűnt, aztán pörgős, izgalmas, de érthető szabadulószobás élményt nyújtott.

Kiemelt beruházás lett a BME új épülete, energetikai előírások alól is mentesítették

Az új Innovációs és Fejlesztési Központ akár 40 méter magas is lehet, a megújuló energia minimális részaránya kevesebb is lehet, mint más beruházásoknál.

November 2-től kötelező a maszkviselés a Műszaki Egyetemen

Azoktól a diákoktól, akik nem tartják be a maszkviselést, megtagadhatják az órán, teljesítményértékelésen és vizsgán való részvételét.

Több mint ötezer egyetemista nem költözhet kollégiumba a tanévkezdésre a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus miatt

Lapunk úgy tudja, hét egyetemet érint a vallási kongresszus részére átadott szobák ügye. A HÖOK szerint az egyetemek egy része a hallgatói szervezeteket megkerülve döntött, holott a hallgatók láthatják ennek a kárát.

A kvantuminternet alapjain dolgoznak a BME-n

A jövő szuperszámítógépeinek fejlesztésében is részt vesznek a Műegyetem kutatócsoportjai.

Magyar műhold az űrben: pályára állt és működik a SMOG-1

Hat éven át dolgoztak rajta a Műegyetem oktatói és hallgatói, a szerdai fellövés után nem sokkal pedig már venni is lehetett a jeleit az űrből.

Márciusban startolhat az új magyar zsebműhold

A SMOG-1 egy orosz rakétával az UNISAT-7 olasz műhold fedélzetéről fog a világűrbe jutni.

Két szemeszterre eltiltották tanulmányaiktól a két BME-s hallgatót, akik szétzúzták a kollégiumot Orbán bejelentése után

Ezenkívül két féléves kollégiumi kitiltást is kaptak, miután novemberben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Schönherz Kollégiumában több szobát is megrongáltak. Az egyetem a tombolás passzív résztvevőit is megbüntette.

A Science magazin az év legérdekesebb tudományos cikkei közé választott két magyar kutatást

Platón több ezer éves sejtését igazolták a kutatók: a világmindenséget alkotó négy elem mindegyike szabályos testekből épül fel.

A BME hallgatói is beszálltak a koronavírus elleni védekezésbe

Elsősorban járművezetői, szállítási és adminisztratív feladatokban segítik a tesztelést és mintavételezést végző egészségügyi szakemberek munkáját

Kalapáccsal zúzták szét a BME kollégiumi szobáját, és ezt még videóra is vették

Az egyetem Schönherz Kollégiumában durva vége lett az utolsó kolibulinak, amiről több felvétel is készült. A rendőrség a Telexen megjelent videó alapján eljárást indít.

Véget ért az első magyar műhold küldetése

A BME által fejlesztett SMOG-P így is jelentősen túlélte a tervezett élettartamát.