9/11

RSS

9/11: a merénylők és a szaúdi kormány kapcsolatait feszegetik a most közzétett FBI-anyagok

Szaúd-Arábia következetesen azt állította, hogy nem volt köze a háromezer emberéletet követelő merényletekhez.

Az ikonikus fotóktól a konteókon át a magyar gyerekekig – a 20 éve történt 9/11 utóélete

Az évforduló napján utánajártunk, hogy a tragédia után mi történt a gazdaságban, mi lett a fotókon szereplő emberek sorsa, élnek-e még az összeesküvés-elméletek a „belsős munkáról”, illetve mire emlékeznek azok a fiatalok, akik a merénylet napján gyerekek voltak. Itt megtalálja az összes évfordulós cikkünket, egyben.

Gyerekek, akik a tévében látták, ahogy emberek ugranak ki a sokadikról

2001. szeptember 11-én szinte az egész világ a tévében figyelte az amerikai terrortámadás borzalmas következményeit. A nézők között rengeteg magyar gyerek is volt. Többekkel beszéltünk arról, mire emlékeznek most, már felnőtt fejjel, és mennyire hatott rájuk negatívan a terrortámadások élő közvetítése.

Harangzúgással és családtagok beszédeivel emlékezett meg az Egyesült Államok 9/11 áldozatairól

Joe Biden amerikai elnök New York mellett a terrortámadások másik két helyszínére is elutazik a szeptember 11-i események huszadik évfordulóján.

Nem lettem depressziós, mindig arra gondoltam, milyen szerencsés vagyok, hogy megmenekültem

Mi lett azokkal az emberekkel, akik a 9/11 ikonikus képein szerepeltek? A porral borított nővel, a papírtörlőt a szája elé tartó férfivel? Kiderült-e valami a lángok elől a biztos halálba ugró irodistákról, és mi lett a hirtelen ötlettől vezérelve a romok közé tűzött zászlóval?

A tragédia, amelyen még a szívtelen piacok sem akartak pénzt keresni

A WTC elleni támadás után már semmi nem lesz ugyanolyan, mint korábban. Így gondoltuk elsőre 2001. szeptember 11. után, de aztán a gazdaságban másfél év alatt „kiárazódott” az esemény. Nem kis teljesítmény volt, mert elsőre nem tudtuk, hogy mi lesz így a repüléssel, a biztosítási piaccal, a dollárral és a tőzsdékkel, sőt még a pénzforgalom felfüggesztése is felmerült.

Hogyan lehet forintosítani egy emberi életet?

Michael Keaton játssza azt az ügyvédet, akit 9/11 után megbízott az amerikai állam, hogy kártalanítsa az áldozatok családjait.