Péter Gábor széles mosollyal fogadta volna Ilaria Salist az ÁVH-ban – árulásról beszélt Orbán Viktor titkára

2024. október 23. – 19:54

Másolás

Vágólapra másolva

„A magyarok biztosak lehetnek abban, hogy akárcsak az elmúlt 14 évben, csapataink valóban harcban állnak és a kormány valóban a helyén van” – főnökéhez hasonlóan Nagy János, Orbán Viktor titkára, a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár is harcos politikai beszédet mondott szerdán Zalaegerszeg városi megemlékezésén az MTI tudósítása szerint.

„Hiába próbálkoznak ma Brüsszelben, Washingtonban vagy Moszkvában, 1956 fényében minden elhalványul, és hamisan csengenek azok a szónoklatok, amelyek a pesti srácok vagányságát a szomszédunkban zajló szláv testvérháborúval vetik össze” – fogalmazott beszédében Nagy. Azt elfelejtette hozzátenni, hogy épp a miniszterelnök politikai igazgatója, Orbán Balázs vont párhuzamot 1956 és a honvédő ukránok között.

Nagy János a zalaegerszegi Mindszenty József Látogatóközpont – Fotó: Nagy János / Facebook
Nagy János a zalaegerszegi Mindszenty József Látogatóközpont – Fotó: Nagy János / Facebook

Az államtitkár szerint 1956 két örökséget hagyott ránk: kiállás, összefogás, összekapaszkodás az egyik oldalon, cserbenhagyás, megalkuvás árulás és gyilkosok nászéjszakája a másikon. Nagy szerint

megtanultuk, hogy a baloldal „mindig a demokrácia bajnokának állítja be magát, miközben éppen felszámolni készül azt”.

Nem kétséges szerinte, melyik oldalon állnak azok, akik „az úgynevezett antifasiszta aktivistákat mentegetik, Péter Gábor széles mosollyal fogadta volna Ilaria Salis képviselő asszonyt az ÁVH keretében.”

Az államtitkár arról is beszélt: nem kétséges, melyik oldalon állnak azok, akik ma „idegen segítséggel akarnak Magyarországon hatalomra kerülni, csak most nem Moszkvába, hanem Brüsszelbe és a nagy vízen túlra járnak útmutatásért”. Mint ahogy az sem kétséges szerinte, hogy melyik oldalon állnak azok a nagykövetek, akik „nem a hazájukat képviselik, hanem a nemzetközi baloldal szekerét tolják”. Ezzel kimondatlanul David Pressman amerikai nagykövetre utalhatott.

Nagy János beszédében ünnepélyesen megfogadta, hogy soha többé nem hagyja, hogy a nemzet szabadságán és Magyarország szuverenitásán folt essék.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!