Az utolsó posztjáról is lemondott Tóth Csaba Zuglóban

2024. október 13. – 10:33

Másolás

Vágólapra másolva

Már nem Tóth Csaba, az MSZP korábbi erős embere, zuglói országgyűlési képviselője vezeti a párt zuglói alapszervezetét, vette észre a Népszava.

Az MSZP zuglói Facebook-oldala szerint a héten „ismételten” a helyi önkormányzati képviselőt, Sokacz Anikót választották meg a szervezet elnökének. Az ismételten kifejezés azért is volt meglepő, mert korábban nem jelentek meg arról hírek, hogy Tóth Csaba távozott volna az elnöki posztról. A lap megkeresésére Sokacz azt mondta: Tóth már szeptemberben lemondott. Ezután választotta meg vezetőjének a szervezet őt, és most egy teljes tisztújítás volt a pártban.

Tóth Csaba sokáig Zuglói erős embereként tartották számon, aki a háttérből irányította a kerület életét. 2014-ben és 2018-ban is a körzet országgyűlési képviselőjének választották, és az önkormányzatban is megkerülhetetlen szerepe volt. 2021-ben a Momentum bejelentette, hogy elindítják Hadházy Ákost az előválasztáson Tóth ellen, mert szerintük „akkor lehet csak az országban változás, hogyha Zuglóban is változás lesz”, és megtisztítják az ellenzéket.

Egy emlékezetes kampány után Tóth mögül a miniszterelnök-jelöltek élő vitájában hátrált ki az addig őt támogató Karácsony Gergely, majd másnap a DK, a Jobbik és a Párbeszéd is. A szavazás lezárulta előtt pár nappal Tóth visszalépett a jelöltségtől, és bejelentette a visszavonulását. Az MSZP zuglói alapszervezetének elnökeként azonban továbbra is meghatározó szerepe maradt a helyi közéletben.

A júniusi önkormányzati választáson végképp elesett a szocialista fellegvár: a momentumos Rózsa András legyőzte az MSZP-s polgármestert, Horváth Csabát, és az önkormányzat hétfői alakuló ülésén azt üzente „a Zuglóra korábban árnyékot vető üzleti és politikai köröknek”, hogy a nyerészkedésnek vége.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!