Előkerültek a felvételek, amelyeken férfiak szexelnek egymással, és a kamerázónak pont olyan karkötői vannak, mint Bese Gergő katolikus papnak

2024. szeptember 8. – 19:46

Másolás

Vágólapra másolva

Karkötői buktathatták le Bese Gergő dunavecsei plébánost, akiről olyan felvételek kerültek fel az internetre, amelyeken férfiakkal szexel – írja az RTL. A tévécsatorna szerint több videó is eljutott szerkesztőségükhöz, amelyeken „intim helyzetben férfiak láthatók”, a felvételek készítőinek csuklóján jól kivehetően éppen olyan karkötők vannak, mint amilyeneket a legtöbb róla megjelent fotón Bese Gergő viselt. Az ominózus karkötők:

Bese Gergő keze egy korábbi szereplésén – Fotó: RTL Klub / rtl.hu
Bese Gergő keze egy korábbi szereplésén – Fotó: RTL Klub / rtl.hu

Az RTL forrásai szerint Bese Gergő hónapokkal ezelőtt maga kereste fel a kalocsa-kecskeméti érseket azzal, hogy kompromittáló felvételek kerülhetnek elő róla. Úgy tudják, Bese azzal védekezett, hogy egy alkalommal leitatták és elkábították.

Az RTL szerint Bese akkor arról beszélt a püspöknek, hogy másnap egy padon ébredt fel és nem emlékezett az éjszaka történtekre. Azt mondta: akkor készülhettek róla olyan felvételek, amelyeken más férfiakkal szexel.

Az RTL forrásai szerint a kalocsa-kecskeméti érsek akkor megértéséről biztosította Besét, de azt kérte tőle, hogy egy ideig ne vállaljon médiaszerepléseket.

Néhány napja azután mentették fel a szolgálat alól, hogy az érsekséghez több olyan videó is eljutott, amelyeken Bese Gergő nem áldozatként, hanem aktív résztvevőként vesz részt homoszexuális aktusokban. Ráadásul ő maga kameráz.

Az RTL erről szóló műsorát itt lehet megnézni:

Bese Gergő ügye még pénteken robbant ki, amikor a Válasz Online megírta, hogy a katolikus pap melegpartikra járhatott, és férfiakkal tarthatott fenn tartós kapcsolatot. A cikk megjelenése után néhány órával a kalocsa-kecskeméti érsek irodája közleményt adott ki, amiben az áll, hogy Bábel Balázs érsek „Bese Gergő Pétert 2024. szeptember 6-i hatállyal felfüggesztette papi szolgálata alól”.

A Válasz Online azt írta Bese Gergőről, hogy az elmúlt években a politikai kereszténység zászlóvivőjeként több jelentős, a kormányhoz köthető eseményen is részt vett:

  • ő szentelte meg például a Miniszterelnökségnek helyet adó Karmelita kolostort,
  • a PestiSrácok.hu és a Megafon irodáit,
  • fellépett az LMBTQ-propaganda és Hodász András volt katolikus pap ellen,
  • családi egyesületei pedig bő 100 milliós támogatást kaptak az államtól.

A lap azt írja, összesen négy Fidesz–KDNP-s politikustól értesült arról, hogy létezik egy akta, amely bizonyítja, hogy Bese Gergő homoszexuális bulikon vett részt, a lap szerint az ügyet kormánykörökben „a Szájer-történetnél is durvább” esetként jellemzik.

Korábban több, Bese Gergőt ábrázoló kép is fenn volt Orbán Viktor Facebook-oldalán, ezeket azonban péntekre törölték. Megkérdeztük Havasi Bertalant, hogy mikor és miért törölték a képeket, amire ő azt írta:

„A fotók törlésére azért került sor, mert nem ott van a helyük.”

Bese Gergő két éve a parlamenti választások alatt a zugligeti templomban kampányolt az ellenzék ellen, és azt is elmondta, hogy kinek kell vezetnie az országot. Akkor a vasárnapi szentmise után arról beszélt a Szent Család Plébániában, hogy az ellenzéki pártok megszüntetnék a hit- és erkölcstant, visszaállamosítanák az egyházi iskolákat, és elvennék az egyházi intézmények támogatását.

Bese akkor arra is kitért előadásában, hogy a szexuális propaganda már itt van Magyarországon, az érzékenyítéssel foglalkozó szervezetek elsősorban a kisiskolásokat célozzák meg, mert ők még befolyásolhatók.

Bese ügye nyilvánosságra kerülésekor azt írta egy közleményben: „Nem csak felemel és magasztal, hanem egy pillanat alatt a pokolra is küld. A gyengeségem használják fel egyházam és a közösségem ellen, próbálnak minél nagyobb kárt okozni.”

„Hibát követtem el. Rászedtek, naivságomat kihasználták és elveszítettem a józan ítélőképességem. Vétettem az egyházzal és a közösségemmel szemben. Megszegtem a papi fogadalmam, bűnt követtem el. Elnézést kérek mindenkitől, akit megbántottam, akinek csalódást okoztam”

Szerinte papi szolgálatát, tanári munkáját a tőle telhető legjobb tudással és óriási energiával végezte. Nagyon hálás a kapott kegyelmekért, az emberek szeretetéért és azért, hogy hivatásában számos embert vitt közelebb Istenhez és az egyházhoz.

„Most a felfüggesztésemmel ez a szolgálat véget ér. Köszönöm mindazok megkeresését, akik segítségüket ajánlották fel és természetesen azokét is, akik imádságaikkal támogatnak.”

Közleményét úgy zárja, hogy az elkövetkező hetekben szeretne visszavonulni, elcsendesedni, bűnbánatot gyakorolni, átgondolni az életét. Végül Máté evangéliumából idéz: „Aki követni akar, tagadja meg magát, vegye fel keresztjét és kövessen. Aki meg akarja menteni életét, elveszíti azt, aki azonban értem elveszíti, az megtalálja.”

A Bese Gergőről szóló portrénkban írtunk arról, hogy Bese saját, 2014-es bemutatkozása szerint tanulmányait 1994-ben kezdte a gödöllői Premontrei Szent Norbert nyolcosztályos gimnáziumban, aztán 2002-ben, az érettségi után az ELTE TTK-n kezdte el a földrajz szakot. Azt írta, hogy csoporttársai között volt egy bencés szerzetes, akivel jóban lett, majd tanácsára 2003-ban elkezdte a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolát mint hittanár. Időközben bejárta Európa és Magyarország legismertebb Mária-kegyhelyeit, folyton erősödött benne a papi hivatás gondolata.

Egy ideig tanított is egy csömöri iskolában, ahol végleg eldöntötte, hogy a papi hivatást választja, ekkor jelentkezett a Kalocsa–Kecskeméti Főegyházmegyébe, ahova fel is vették. Bemutatkozásában azt írta, hogy egy évet töltött papnevelő intézetben, utána pedig a kiskunhalasi plébániára került gyakorlatra, emellett egy általános iskolában fiatalok nevelése is a feladata volt. Végül 2013-ban pappá szentelték. Később újra foglalkozni kezdett tanítással, 2018-ban például arról mesélt, hogy Budaörsön és Balatonfüreden is tanított, illetve olyan helyekre küldték, ahol a bencéseknek van iskolájuk.

Besét végül 2021-ben, jánoshalmai káplánkodása után nevezték ki Tass, Dunavecse és Szalkszentmárton plébánosának. De ekkorra már nem volt titok, hogy a plébános osztja Orbánék és kormány politikáját. A kormányközeli Mandineren már 2017-ben is jelent meg a 777 keresztény közéleti hír- és blogoldalról átvett írása „Európai vezetők gyermek nélkül – fejétől a hal” címmel, amiben például az akkori V4-miniszterelnökök gyerekeinek számát hasonlította össze. Ebben megállapította: Orbán öt gyermekével Európa legnagyobb családját tudhatja magáénak, majd méltatta az Orbán-kormány családpolitikáját. Ezután egyre több írása jelent meg, amiben szintén elismerően nyilatkozott a kormány politikájáról, különösen egyházi témákban.

Bese 2021-re már eljutott oda, hogy azt nyilatkozta a Mandinernek, hogy „egy évtized eredményeit veszélyeztetné a kormányváltás”. 2022-ben a zugligeti templomban is az ellenzék ellen kampányolt, sőt el is mondta, hogy kire kell szavazni. Azzal vádolta az ellenzéki pártokat, hogy megszüntetnék a hittanoktatást az iskolákban, illetve az egyházi intézmények jövőjét is kétségesnek tartotta egy esetleges kormányváltás után. Azoknak a vádaknak, amikkel Bese ijesztgetett, viszont sehol nem volt nyoma az ellenzéki pártok kampányában.

A plébános később élesen kritizálta a globalista társadalmat, emellett sokat foglalkozott a fiatalsággal és az oktatás témakörével is. Később a 777-től átkerült a Válasz Online jellemzése szerint egyházinak látszó, valójában Rétvári Bence államtitkár holdudvarához tartozó Vasárnap.hu-hoz. Időközben a sajtót is megjárt, kormányhoz közeli tevékenységei mellett (a miniszterelnök és különböző kormányhoz közeli szervezetek irodáinak felszentelése) rendszeresen szólalt meg közéleti kérdésekben is. A Demokratában kommentálta a NER-hez szintén közel került Tóth Gabi válását, szerinte „tisztáznia kellett volna, hogy bűnben jár”.

Beleszállt a melegségét nyíltan felvállaló Hodász Andrásba is, aki szerinte csak a „liberális mainstreamnek” segített a témával. „Ez a téma úgy kellett a liberális mainstreamnek, mint egy falat kenyér. Jó lehetőség arra, hogy eltereljék a figyelmet a Krúdy Gyula Általános Iskola LMBTQ-aktivista munkatársának beismerő videójáról” – írta.

Nem meglepő, de a párizsi olimpia megnyitóján is felháborodott: „meghökkentő, ahogy ismét a kereszténység kigúnyolásában lelték örömüket” – írta. Orbán Viktor tusnádfürdői beszédéből is azt olvasta ki, hogy a Párizsban látottak hátterében az „Isten-nélküliség felvállalása húzódik”. Gondolatait azzal zárta a Mandinernek, hogy „a morális lecsúszás lejtőjén az első lépés az abortusz legalizálása, a szélsőségesen felpuhított eutanáziaszabályozások bevezetése és a melegházasság a heteroszexuális házassággal való egyenrangúsítása”.

Bese egyébként a kormánypárti véleményvezér-szerep mellett pénzhez is jutott az elmúlt években. A Válasz Online írta meg, hogy Bese családja két civil szervezettel pályázott állami pénzekre az elmúlt hat évben; a fideszes hálózatépítésre kitalált Városi Civil Alapból (VCA) összesen 41 millió forintot szedett össze a Gödöllői Német Nemzetiségi Egyesület és a Kelet-európai Fiatalokért Egyesület.

Orbánt az újságírók Kötcsén tudták kérdezni Bese Gergő ügyéről, az erről szóló videónkat itt lehet megnézni:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!