Hodász András: Igen, meleg vagyok

2023. július 14. – 22:45

Másolás

Vágólapra másolva

Comingoutolt Hodász András korábbi katolikus pap az Instagram-oldalán péntek este. Bejegyzésében azt írta:

„Kaptam egy üzenetet, hogy meleg vagyok-e. Gondolkodtam, hogy egyáltalán válaszoljak-e rá. Nehéz ezt megosztanom veletek, mert részben privát, de részben a közre is tartozik, az előéletem miatt. Tudjátok, hogy mindig próbáltam egyenes ember lenni, most is az leszek: igen.”

Majd így folytatja: „Hosszú út vezetett odáig, hogy ezt itt leírjam, és nagy szerepe van benne annak, hogy egyértelművé vált számomra, hogy papként nincs helyem az egyházban. Tudom, hogy ez sokatok számára nehéz, sőt fájdalmas. Nekem is. Szerettem pap lenni, és tudom, hogy ezzel a lépéssel végleg elvágom az utat visszafelé. De az életemnek, küldetésemnek nincs vége, talán még hasznos tagja lehetek a társadalomnak és Krisztus közösségének.

Talán igaz rám, hogy Isten engem választott, a ”semminek látszót„, a megvetettet, akiről azt hiszik, hogy Istennek semmi köze hozzá, hogy a szeretet civilizációját építsem. Továbbra is hiszek Istenben, és szeretem az egyházat, számomra öröm lesz, ha ti is így tesztek. És bár tudom, hogy sokan ezt várják tőlem – ezek után még inkább –, de nem arra születtem, hogy megváltoztassam a Biblia tanítását. Ez most egyelőre ennyi. Tudom, hogy rengeteg kérdés merül fel, ezekre hamarosan válaszolni fogok a megfelelő fórumon.”

Hodász András korábban a budapest-angyalföldi Szent Mihály-plébánia plébánosa volt, tavaly szeptemberben saját kérésére mentette fel a papi szolgálatok alól Erdő Péter bíboros. Hodász korábban a Papifrankó című YouTube-csatornáról vált ismertté, de most kávézóban is dolgozik.

Hodász Andrással korábban a Telexen videós interjút készítettünk, miután bejelentette, hogy kamaszkorában többször szexuálisan zaklatta egy pap. Az interjút itt nézheti meg újra:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!