Melegpartikra járhatott a Karmelitát és a Megafont is megáldó NER-sztárpap, az egyház vizsgálatot indított

2024. szeptember 6. – 12:04

Melegpartikra járhatott a Karmelitát és a Megafont is megáldó NER-sztárpap, az egyház vizsgálatot indított
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Bese Gergő római katolikus plébános házszentelést tart a kormányfő hivatalának otthont adó Karmelita kolostorban vízkereszt napján, 2022. január 6-án. Mellette Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes – Fotó: Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A Válasz Online információi szerint a legfelsőbb kormányzati köröket is megjárta egy akta, amely szerint Bese Gergő dunavecsei plébános melegpartikon vehetett részt, illetve tartós intim kapcsolatot ápolt más férfiakkal. Az Apostoli Nunciatúra elismerte a lapnak, hogy értesült a papot érintő súlyos vádakról, és ezeket továbbították a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyének, az ottani érsek jár el az ügyben.

A cikk megjelenése után néhány órával a kalocsa-kecskeméti érsek irodája közleményt adott ki, amiben az áll, hogy Bábel Balázs

„Bese Gergő Pétert 2024. szeptember 6-i hatállyal felfüggesztette papi szolgálata alól”.

„Az Apostoli Nunciatúra értesült a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye papját érintő súlyos vádakról. A kánonjogi előírásoknak megfelelően ezek a vádak azonnal továbbításra kerültek az említett pap ordináriusának, aki mint illetékes egyházi hatóság folytatja le a vizsgálatokat” – írta Michael Wallace Banach titkársága.

A Válasz Online azt írta Bese Gergőről, hogy az elmúlt években a politikai kereszténység zászlóvivőjeként több jelentős, a kormányhoz köthető eseményen is részt vett:

  • ő szentelte meg például a Miniszterelnökségnek helyet adó Karmelita kolostort,
  • a PestiSrácok.hu és a Megafon irodáit,
  • fellépett az LMBTQ-propaganda és Hodász András volt katolikus pap ellen,
  • családi egyesületei pedig bő 100 milliós támogatást kaptak az államtól.

A lap azt írja, összesen négy Fidesz–KDNP-s politikustól értesült arról, hogy létezik egy akta, amely bizonyítja, hogy Bese Gergő homoszexuális bulikon vett részt, a lap szerint az ügyet kormánykörökben „a Szájer-történetnél is durvább” esetként jellemzik.

Többször is kerestük telefonon Bese Gergőt, hogy megkérdezzük, hogyan kommentálja a sajtóban megjelent információkat, de elutasította a hívást. Szeptember 6-án, nem sokkal 12 óra után Bese Gergő hivatalos Facebook-oldala elérhetetlenné vált.

Bese Gergő két éve a parlamenti választások alatt a zugligeti templomban kampányolt az ellenzék ellen, és azt is elmondta, hogy kinek kell vezetnie az országot. Akkor a vasárnapi szentmise után arról beszélt a Szent Család Plébániában, hogy az ellenzéki pártok megszüntetnék a hit- és erkölcstant, visszaállamosítanák az egyházi iskolákat, és elvennék az egyházi intézmények támogatását.

Bese akkor arra is kitért előadásában, hogy a szexuális propaganda már itt van Magyarországon, az érzékenyítéssel foglalkozó szervezetek elsősorban a kisiskolásokat célozzák meg, mert ők még befolyásolhatók.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!