Bese Gergő atya: Rászedtek, naivságomat kihasználták, és elveszítettem a józan ítélőképességem

2024. szeptember 7. – 19:50

Másolás

Vágólapra másolva

„Kedves Rokonaim, Barátaim, Ismerőseim! A tegnapi nap a saját és családom életének egyik legsötétebb napja volt” – így kezdi a 777-hez eljuttatott közleményét Bese Gergő, akiről pénteken derült ki, hogy melegpartikon vehetett részt, illetve tartós intim kapcsolatot ápolt más férfiakkal. Besét még pénteken felmentették a papi szolgálata alól, de a kalocsa-kecskeméti érsek már augusztus végén eltiltotta a médiaszerepléstől, miután értesült a dunavecsei plébánost ért súlyos vádakról – ezt a Telex tudta meg a kalocsa-kecskeméti érsek hivatalának titkárságától.

Bese szombati közleményében, amelyben nem tagadja a pénteken nyilvánosságra került információkat, azt írja, hogy nehéz tapasztalat a média és a politika hatalmával szembesülnie. „Nem csak felemel és magasztal, hanem egy pillanat alatt a pokolra is küld. A gyengeségem használják fel egyházam és a közösségem ellen, próbálnak minél nagyobb kárt okozni.”

„Hibát követtem el. Rászedtek, naivságomat kihasználták és elveszítettem a józan ítélőképességem. Vétettem az egyházzal és a közösségemmel szemben. Megszegtem a papi fogadalmam, bűnt követtem el. Elnézést kérek mindenkitől, akit megbántottam, akinek csalódást okoztam”

– írja közleményében.

Szerinte papi szolgálatát, tanári munkáját a tőle telhető legjobb tudással és óriási energiával végezte. Nagyon hálás a kapott kegyelmekért, az emberek szeretetéért és azért, hogy hivatásában számos embert vitt közelebb Istenhez és az egyházhoz.

„Most a felfüggesztésemmel ez a szolgálat véget ér. Köszönöm mindazok megkeresését, akik segítségüket ajánlották fel és természetesen azokét is, akik imádságaikkal támogatnak.”

Közleményét úgy zárja, hogy az elkövetkező hetekben szeretne visszavonulni, elcsendesedni, bűnbánatot gyakorolni, átgondolni az életét. Végül Máté evangéliumából idéz: „Aki követni akar, tagadja meg magát, vegye fel keresztjét és kövessen. Aki meg akarja menteni életét, elveszíti azt, aki azonban értem elveszíti, az megtalálja.”

Bese neve több helyről is ismerős lehet:

  • ő szentelte meg például a Miniszterelnökségnek helyet adó Karmelita kolostort;
  • a PestiSrácok.hu és a Megafon irodáit;
  • fellépett az LMBTQ-propaganda és Hodász András volt katolikus pap ellen;
  • családi egyesületei pedig bő 100 milliós támogatást kaptak az államtól.

Ahogy a Válasz Online is írta, a plébános a politika és az egyház határán mozgó szereplő, ez megnyilvánulásaiból is egyértelműen látszik.

De kicsoda a NER-sztárpap, aki nemrég még a melegházassággal kötötte össze a morális lecsúszást? Ebből a cikkből megtudhatja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!