„A kormány suttyomban állítólag már beadta a 2036-os olimpiai pályázatot” – visszatért Magyar Péter az ATV-be

2024. augusztus 14. – 21:08

Másolás

Vágólapra másolva

Szerda este az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendége volt Magyar Péter, aki legutóbbi látogatásakor másfél perc után kivonult a stúdióból, miután Rónai Egon végig arról beszélt neki, hogy az állításaival ellentétben hányszor hívta meg őt a csatorna a választást megelőző hónapokban, és hányszor szerepelt is ott. A Tisza Párt elnöke ezúttal végigülte a beszélgetést, és az elmúlt napok kórházi hőmérős akciói mellett a Fővárosi Közgyűlésről és a többi párttal történő párbeszédről is beszélt.

Magyart szerda este Rónai helyett Szöllősi Györgyi kérdezte, és a műsor első felében az egészségügyről volt szó. Magyar szerint kiemelt közérdek, hogy nyilvánosságot kapjon, hogy mi zajlik az egészségügyi intézményekben, és arról beszélt, hogy ez a magyar egészségügy utolsó segélykiáltása. Azt is elmondta, hogy egy nap alatt több mint ezer emailt kaptak a kórházak állapotairól, amikor kitört a klímák leállásáról szóló botrány.

A politikus kedden a Szent János Kórházban járt, ahol az ott dolgozó orvosok a kórház problémáiról beszéltek neki, és azt is állította, hogy a kórházban egyik mosdóban sem találtak fertőtlenítőszert. Szerinte a szintén kedden odalátogató Takács Péter egészségügyi államtitkárt egy propagandaszerű körbevezetésre vitték a kórházban. Arra, hogy Takács szerint a Tisza Párt olcsó politikai haszonszerzésre használja a helyzetet, és a hőhullámok miatt egész Európában vannak problémák, Magyar azt azt mondta,

ez tényleg csak a jéghegy csúcsa, de a problémát meg lehetne oldani az egészségügy finanszírozásával, de ehelyett szerinte szándékosan lerontják az állami egészségügyet, hogy az embereket a magánegészségügy felé tereljék.

Arról is beszélt, hogy amikor délután ott járt, a Péterfy Sándor Utcai Kórházat lezárták, így a betegek sem tudtak bejutni. Magyar szerint minimum 500 milliárd forintot kellene évente átcsoportosítani az egészségügyre, és bár ez egy hosszú folyamat, el kell kezdeni, hogy évek alatt lehessen eredményt elérni. Arról is beszélt, hogy szerinte a kormány inkább a propagandára költ ahelyett, hogy az emberekért dolgozna.

Az egészségügy után szóba került a találkozója Karácsony Gergellyel, ami a napokban történt ugyan, de a megbeszélés tartalmáról keveset lehet tudni. Magyar most is csak annyit mondott, mind a négy listavezetőt felkereste, és nyitott a párbeszédre. Csak egy frakcióvezető, Szentkirályi Alexandra utasította vissza a tárgyalást, aki egy gyurcsányozós sms-sel jelzett vissza neki. Magyar megint hangsúlyozta, hogy ügyek mentén együtt kell működni mindenkivel, akár a Magyar Kétfarkú Kutya Párttal vagy Vitézy Dáviddal is.

A budapesti olimpia is szóba került, Magyar erről azt mondta, csak társadalmi vita után lehet eldönteni, hogy kell-e olimpia Budapestre, ezért egyelőre nem mond véleményt. Magyar hallott olyat, hogy suttyomban már beadták a 2036-os olimpia pályázatát, de ezt még nem erősítette meg senki, ezért a kormánynak színt kellene vallania a kérdésben. Magyar arról sem hozott még döntést, hogy beül-e a Fővárosi Közgyűlésbe, erről nem osztott meg több érdemi információt.

A politikus a beszélgetés során többször hangsúlyozta, hogy azokkal a problémákkal akar foglalkozni, amelyek az emberek életét legjobban érintik. A Tisza Párt például 5 százalékra csökkentené a zöldségek és gyümölcsök áfáját, és ugyanezt tenné az összes egészséges és alapvető élelmiszerrel is. Az utolsó kérdés Vona Gáborról szólt, aki kedden volt az ATV vendége, és hétfőn jelentette be, hogy 2026-ban egyéniben indul majd. Arra, hogy Vona szerint a „Tisza szabályozására” van szükség, Magyar azt mondta: a 2RK-nak inkább olyan dolgokkal kellene foglalkoznia, amelyek az embereket érintik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!