Szentkirályi Alexandra nem egyeztet az őt fővárosi frakcióvezetőként megkereső Magyar Péterrel, mert Gyurcsány

2024. augusztus 7. – 18:59

Másolás

Vágólapra másolva

Nem lehet szó együttműködésről a Magyar Péter vezette Tisza Párt és a Fidesz fővárosi frakciója közt, mert az utóbbi nem működik együtt és nem egyeztet azokkal, akik Gyurcsány Ferenc jelöltjét támogatják, írta szerda délutáni rövid Facebook-bejegyzésében Szentkirályi Alexandra, a Fidesz egykori főpolgármester-jelöltje.

Amint az a posztból kiderül, Szentkirályi azután teremtett tiszta helyzetet, hogy állítása szerint megkereste őt Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke, aki egyeztetésre hívta. A bejegyzés azzal zárul, hogy a fideszes politikus kijelenti, Gyurcsány és Karácsony csődbe vitték Budapestet, ezért nem érdemelnek több esélyt.

Az ügy előzménye, hogy múlt csütörtökön találkozott Magyar Péter Karácsony Gergely újraválasztott főpolgármesterrel, akivel Budapest jelenlegi helyzetéről és jövőjéről egyeztettek. A Tisza Párt vezetője erről szintén a Facebookon számolt be, ahol azt írta, hogy hamarosan a többi fővárosi frakció vezetőjével is felveszi majd a kapcsolatot, és Karácsony Gergellyel még a nyáron folytatják az egyeztetést. Néhány nappal később Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke hosszú bejegyzést tett közzé, amelyben árulónak nevezte Magyar Pétert.

A Tisza Párt néhány órával később sajtóközleményben reagált Szentkirályi posztjára, melyben ők is kiemelték, Magyar már korábban bejelentette, hogy az összes fővárosi frakcióvezetőt megkereste Budapest jövőbeni kormányozhatósága érdekében. Vitézy Dáviddal pénteken folytat informális egyeztetést és rövidesen leül a Kutyapárt képviselőjével is. „Szentkirályi Alexandra bukott főpolgármester-jelölttől szokás szerint csak egy gyerekes válaszra futotta” – tette hozzá Magyar.

„A budapestiek június 9-én Orbánra és Gyurcsányra is nemet mondtak. Mi ennek megfelelően fogunk dolgozni októbertől a Fővárosi Közgyűlésben” – írta a közlemény végén Magyar. Emellett az is kiderült, hogy a Tisza Párt vezető politikusa miért nem kommentelt egyből Szentkirályi Alexandra posztja alá: azért, mert Orbán Viktorhoz hasonlóan ő is letiltotta, hogy ne tudjon reagálni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!