Hőmérsékletet akart mérni, leláncolták az ajtót Magyar Péter előtt a Péterfy Sándor utcai Kórháznál

2024. augusztus 14. – 17:15

Másolás

Vágólapra másolva

Harmadfokú hőségriadót hirdettek az egész országban, ám a kórházakban továbbra sem javult a klímahelyzet. Magyar Péter, a Tisza párt elnöke ezért a hétvégén bejelentette, kórházjáró körútra indul, hogy megmérje a kórtermek és a műtők hőmérsékletét. Magyar először a Szent János Kórházba ment el, ahol szerinte „középkori állapotok” uralkodnak, szerdán pedig a Budapesti Péterfy Sándor utcai Kórházból jelentkezett be,

ahol először leláncolták előtte és az akció miatt a helyszínre érkező tévéstábok előtt a kaput, később viszont ő bejutott, és 38,4 fokot mért itt.

Magyar a szerdai élő bejelentkezésében azt mondta, szerinte felsőbb utasításra láncolták, hogy a benti állapotokat ne tárhassák a nyilvánosság elé. Magyar Péter délután közleményt is kiadott a kórházjárásról. Ebben azt írja, „Volt orvos, aki sírt és könyörgött, hogy ne hagyjuk magukra őket, hogy tájékoztassuk a nyilvánosságot arról, hogy milyen körülmények között próbálnak napról napra életeket menteni.”

Magyar felszólította Pintér Sándor belügyminisztert, mondjon le tisztségéről, és lemondásra szólította fel Takács Péter egészségügyi államtitkárt is, aki kedden ellátogatott a budapesti Szent János Kórházba, ahol a kórházi klímákat érintő problémákból mit sem tapasztalt.

Korábban megírtuk, hogy a nyári kánikula miatt bekrepáltak a kórházi légkondik, ezért a kormány hirtelen 20 intézményben átfogó programot indított a hűtési rendszerek javítására. Magyar Péter emiatt közérdekű adatigénylést nyújtott be Pintér Sándor belügyminiszternek, amit végül Jakab Péter független országgyűlési képviselőként továbbított Pintérnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!