Magyar Péter levelet írt Pintér Sándornak, de Jakab Péter volt a postás

2024. augusztus 10. – 17:48

Másolás

Vágólapra másolva

„Levelet írtam Pintér Sándor belügyminiszternek a kórházi káosz és az elmaradó műtétek kapcsán. Oszd meg, hátha így gyorsabban eljut hozzá!” – írta a Facebookon Magyar Péter. Az EP-választáson 30 százalékig jutott Tisza Párt elnöke kézenfekvő felületet választott a levél közlésére, hiszen a pártnak nincsen képviselője az Országgyűlésben és Magyar egyébként is verhetetlen szériában van a Facebookon.

Legalább ennyire kézenfekvő, hogy a parlamenti mandátummal igen, de parlamenti frakcióval nem rendelkező Jakab Péter – akinek Nép Pártján nevű mozgalma a felmérések szerint 0 százalék körül áll – úgy döntött, hogy fogja Magyar levelét és azt képviselőként továbbítja az egészségügyért is felelős belügyminiszternek.

Magyar közérdekű adatigénylésként nyújtotta be a levelet, így Pintér „nem teheti meg, hogy nem válaszol” – írta a poszt alatt, amire Jakab reagált:

„Facebook-poszt helyett inkább adjuk be hivatalosan. Megtettem. Így Pintérnek 15 napja van válaszolni”

Jakab ezzel elérte, hogy Magyar levelének megkerülhetetlen szereplője legyen, feltegye a csónakját a Tisza Párt sodrására, hiszen Pintér a választ Jakabnak kell, hogy megküldje – és elvileg gyorsabban is kell megtennie, mint egy közérdekű adatigénylés esetében – bármit is ír benne végül a miniszter a kórházi áramszünetekről, a klímaberendezések hiányáról – ami Semjén Zsolt kormányfőhelyettes szerint jelentőségében messze elmarad Orbán Viktor békemissziójának jelentőségéről, annyira, hogy ki is nevette az erről kérdező riportert.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!