Nem működik a klíma a János kórházban, de az egészségügyi államtitkár nem kapott jelzést üzemzavarról

2024. augusztus 13. – 20:23

Másolás

Vágólapra másolva

Ellátogatott az Országos Onkológiai Intézetbe Takács Péter egészségügyi államtitkár, aki arra volt kíváncsi, hogy jól működnek-e a klímák – írja az RTL. A kórház igazgatója szerint a megnövekedett terhelés a legutóbbi hőhullámban is okozott fennakadást, ezért áttervezték a műtéti programot. Az RTL riportjából kiderült, hogy az intézetben pluszügyeletet kellett elrendelni, pedig ez Magyarország egyik legjobban felszerelt intézménye, ahol minden kórterem klimatizált.

„Eddig az óráig nem kaptam jelzést arról, hogy valahol nagyobb üzemzavar lenne, ami a betegellátást befolyásolná”

– mondta az egészségügyi államtitkár, miközben a budapesti Szent János Kórház ortopéd traumatológiáján hetek óta nem működik a klíma. Takács arra kérte a kórház főigazgatóját, hogy szervezze át az ellátást, amíg nem érkeznek meg a klíma javításához szükséges alkatrészek.

A vasárnap óta tartó újabb hőség miatt az Országos Kórházi Főigazgatóság folyamatosan figyeli az intézményeket. A Tisza Párt szimpatizánsai viszont hőmérős fotókat készítenek a kórházakban. Takács szerint Magyar Péter akciója az egészségügyi ellátórendszerbe vetett bizalmat ingatja meg. Hozzátette, hogy a Belügyminisztériumban szakmai kérdésekkel foglalkoznak, Magyar akcióját viszont egy pszichoterápiás csoportban tartja célravezetőnek.

Kedden a Tisza Párt elnöke dr. Kulja András EP-képviselővel ment el a János kórházba. Magyar az RTL-nek azt mondta, hogy strukturális átalakításra van szükség az egészségügyben.

Korábban megírtuk, hogy a nyári kánikula miatt bekrepáltak a kórházi légkondik, ezért a kormány hirtelen 20 intézményben átfogó programot indított a hűtési rendszerek javítására. Magyar Péter emiatt közérdekű adatigénylést nyújtott be Pintér Sándor belügyminiszternek, amit végül Jakab Péter független országgyűlési képviselőként továbbított Pintérnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!