Vona visszatérne az Országgyűlésbe, egyéniben indul 2026-ban

2024. augusztus 12. – 12:29

Másolás

Vágólapra másolva

„2026-ban a soron következő országgyűlési választásokon, ebben a választókerületben, a Gyöngyös központú választókerületben, Heves 2-es számú választókerületében egyéni országgyűlési képviselőjelöltként fogok indulni” – jelentette be Vona Gábor egykori Jobbik-, jelenlegi Második Reformkor (2RK)-elnök hétfőn Gyöngyösön.

Vona azt mondta, hogy a feladat nem ismeretlen számára, mivel 2010-ben, 2014-ben és 2018-ban is volt már a térségben országgyűlési képviselőjelölt. „A legutóbbi 2022-es választásokon csak azért nem voltam, mert 2018 és '23 között nem vettem részt az országos pártpolitikában” – mondta, majd azzal folytatta, hogy a 2026-os sorsdöntő választás lesz, „és az én számomra az a tétje ennek a választásnak, hogy tudunk-e kormányt váltani. Ugyanis kormányt kell váltanunk, mondhatnám úgyis, hogy Orbán Viktornak mennie kell” – magyarázta. A kormányváltásra olyan okokat hozott fel, mint hogy a kormány elvette a reményt, vagy hogy nem tud biztonságot nyújtani az embereknek, nem tudja működtetni a gazdaságot, egészségügyet, oktatást.

Vona azzal folytatta, érzi magában az erőt a feladathoz, és beszélt arról is, hogy majd nem csinál csatateret a térségből, hanem „a változás szövetségét” szeretné megteremteni. Vitára hívta a térség jelenlegi országgyűlési képviselőjét, a fideszes Horváth Lászlót. „Döntsük el, hogy ki milyen jövőképet tud ígérni. Bízom benne, hogy nem fog kitérni a vita elől, ahogy korábban megtette” – mondta Vona, aki programjának a Jólét és lendület címet adta, tartalmán pedig még dolgoznak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!