Heti négyszer jár rehabilitációra a Jókai utcai házomlásban megsérült balettművész

2024. július 29. – 06:41

Másolás

Vágólapra másolva

Kitartóan végzi a heti négy gyógytornát, amiben robotterápia is van, egyelőre azonban nem tudott újra lábra állni Tóth Nikolett, a két évvel ezelőtt, nyáron történt Jókai utcai házomlásban megsérült balettművész. A Blikk cikke szerint a Budapesti Operettszínház balettművésze időnként él meg mélypontokat, de így is igyekszik megőrizni pozitív életszemléletét, amiben sokat segít neki a pszichológusa is. Úgy tervezi, az Operettszínháznál maradna a jövőben is, de a részleteket még nem beszélték meg.

A terézvárosi önkormányzat év elején számolt be arról, hogy nemcsak megfelelő lakást keresnek majd a balettművésznek, hanem vállalják annak átalakítását is, hogy biztosítsák a Jókai utcában súlyos balesetet szenvedett Tóth Nikolett minden igényét kielégítő lakhatását. A Blikk most azt írta, hogy Tóth Nikolett ide már be is költözhetett. A lakás „csendes utcában van, zöld környezet vesz körül. Jól érzem magam itt. Tágas a lakás és akadálymentes, ami nagy könnyebbség” – mondta a lapnak.

2022. június 27-én leomlott és az utcára zuhant Budapesten az átalakítás alatt álló, Jókai utca 1. szám alatt található ház párkányfala. A balesetben négyen megsérültek, hárman könnyebben, az Operettszínház egyik táncművésze viszont életveszélyesen: súlyos gerinc-, koponya- és belső sérüléseket szenvedett, műteni is kellett. A leomló törmeléktől több parkoló jármű összetört.

A baleset ellenére az építkezés folytatódhatott, elkészült a tetőszerkezet, és már elkezdték árulni a ráépítéssel kialakított lakásokat: az egyik 111 négyzetméteres lakásért például 223 milliót kértek.

A Jókai utcai házomlás miatt indult nyomozásban sokáig senkit sem jelöltek meg felelősként a hatóságok, idén júniusban azonban két embert gondatlan veszélyeztetés miatt hallgattak ki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!