A terézvárosi önkormányzat új lakást keresne a Jókai utcai házomlásban megsérült balettművésznek

2024. január 11. – 14:48

Másolás

Vágólapra másolva

„A terézvárosi önkormányzat korábbi ígéretéhez híven nemcsak megkeresi a megfelelő lakást, hanem vállalja annak átalakítását is, hogy biztosítsa a Jókai utcában súlyos balesetet szenvedett Tóth Nikolett minden igényét kielégítő lakhatását” – áll a VI. kerületi önkormányzat közleményében. Terézváros momentumos polgármestere, Soproni Tamás hozzátette:

„Több ingatlant is megmutatunk a családnak, ma is egyeztetünk, és remélem, hogy hamarosan azzal a hírrel jöhetünk, hogy Nikolett ismét közöttünk, Terézvárosban élhet. Ez egyrészt öröm nekünk, mert segíthetünk, másrészt ismét abban a kerületben lakhat, melyet szeret, melyhez ezer szállal kötődik.” Amennyiben sikerül megtalálni a megfelelő lakást, az önkormányzat át is vállalná a felújítási és átalakítási munkák költségeit.

Az Operettszínház balerinája Terézvárosban élt és dolgozott, amikor 2022 nyarán egy leomló ház a Jókai utcában maga alá temette, és súlyos sérüléseket szenvedett. Sokáig kómában volt, amikor magához tért, közölték vele, hogy gerince olyan súlyosan sérült, hogy kerekesszékbe kényszerül. A polgármester az önkormányzat nevében már akkor felajánlotta a családnak, hogy amennyiben szükségét érzik, és elfogadják a segítséget, úgy a korábbi, 3. emeleti lakásuk helyett egy olyan ingatlant biztosíthat az önkormányzat Nikolettnek, ami a megváltozott igényeket minden tekintetben kielégíti. Könnyen megközelíthető, akadálymentes, speciális kialakítású lakásra van szükség, ahol a hölgy a megváltozott életkörülményei ellenére önálló életvitelt folytathat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!