Ha nincs ez a házomlás, talán most kisgyermekes anyuka, feleség vagyok

2024. január 11. – 09:31

Másolás

Vágólapra másolva

„Az orvosok szinte semmi esélyt nem adtak arra, hogy életben maradok” – mondta a Blikknek Tóth Nikolett, a 2022-es Jókai utcai házomlásban megsérült 27 éves balerina. Tóth karrierje a baleset után romba dőlt, azóta is kerekesszékkel közlekedik. A házomlás után sokáig kómában volt, amikor felébredt, közölték vele, hogy valószínűleg sosem fog újra járni, de azt mondja, nem adta fel, továbbra is hisz a csodában.

Tóth emlékezetéből szinte teljesen kiesett a baleset időszaka, „még arra sem emlékszem, hogy aznap felkeltem és elindultam valahová” – mondta. Amikor magához tért, és közölték vele, hogy súlyosan megsérült a gerince, sírógörcsöt kapott. Azóta az anyja gondozza.

El is költöztek, most egy zuglói albérletben élnek, ahol Tóth Nikolett tud kerekesszékkel közlekedni. Mélyen meghatotta az a szeretet, amit a baleset után kapott, sokan támogatták anyagilag is.

Sérülése után szakított a vőlegényével is. „Ha nincs ez a házomlás, talán most kisgyermekes anyuka, feleség vagyok. Mert ezt terveztük. Aztán jobbnak láttuk, ha különválunk. Lehet még gyermekem, nem mondtam le az anyaságról és a szerelemről sem. De most a legfontosabb – a kártérítésnél, a pénznél is fontosabb –, hogy egyszer újra lábra álljak és sétálhassak néhány métert. Legalább néhány métert.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!