A Jókai utcai házomlásban megsérült balerina álmai romba dőltek, és most súlyosbodni kezdett az állapota

2023. július 27. – 11:34

Másolás

Vágólapra másolva

Az egy évvel ezelőtti Jókai utcai házomlásban megsérült balerina, Tóth Nikolett karrierálmai szinte teljesen romokba dőltek, ráadásul most egyre jobban fájni kezdtek a kezei – mondta a nyilvánosság előtt most először megszólaló 27 éves balettművész a TV2 Tények című műsorában.

A balesetet csodával határos módon túlélte, de kerekesszékbe került. Gerincébe csavarokat, fémeket kellett építeni, szerinte nagyon minimális az esély arra, hogy felálljon. Több műtéten is átesett, de az utóbbi időben romlott az állapota.

„Először az egyik kezem, most pedig már a másik is elkezdett gyengülni. Most ezekkel van a legnagyobb probléma és feladat.” Hozzátette: „Az orvosok nem igazán biztattak soha, mert nagyon súlyos gerincvelő-sérülésem van. Minimális esély van arra, hogy felálljak, de én ebben hiszek.” Ettől függetlenül bizakodó, nem vesztette el a reményt. Nemcsak táncos, hanem balettmester is, szívesen tartana képzéseket a jövőben.

Sokba kerül a rehabilitációja, az Operettszínház szervezett már adománygyűjtést számára, modernebb kezelésre azonban nincs pénze. De érzi magában az erőt, hogy ki tudjon jönni ebből a nehéz helyzetből.

Néhány hete írtunk arról, hogy a Jókai utcai házomlásnak még mindig nincs gyanúsítottja. Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség miatt nyomoz a rendőrség. Eddig összesen 49 tanút hallgattak meg, gyanúsítotti kihallgatás viszont még nem volt.

Tavaly június 27-én leomlott és az utcára zuhant Budapesten az átalakítás alatt álló, Jókai utca 1. szám alatt található ház párkányfala. A balesetben négyen megsérültek, hárman könnyebben, az Operettszínház egyik táncművésze viszont életveszélyesen: súlyos gerinc-, koponya- és belső sérüléseket szenvedett, műteni is kellett. A leomló törmeléktől több parkoló jármű összetört.

A baleset ellenére az építkezés folytatódhatott, elkészült a tetőszerkezet, és már elkezdték árulni a ráépítéssel kialakított lakásokat: az egyik 111 négyzetméteres lakásért például 223 milliót kértek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!