Még mindig nincs gyanúsítottja a Jókai utcai házomlásnak

2023. június 28. – 11:46

Még mindig nincs gyanúsítottja a Jókai utcai házomlásnak
A Jókai utcai baleset helyszíne – Fotó: Bődey János / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Továbbra sincs gyanúsított a tavaly nyáron történt Jókai utcai házomlás ügyében, pedig már több mint egy éve tart a nyomozás. A Telex kérdése azt válaszolta a Budapesti Rendőr-főkapitányság, hogy foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség miatt nyomozás van folyamatban. Eddig összesen 49 tanút hallgattak meg, gyanúsított kihallgatás viszont nem történt, írták.

A rendőrség válasza alapján a baleset óta eltelt egy év alatt nem sokat haladt a nyomozás, mivel július közepén azt írtuk, hogy már 41 tanút hallgattak meg, novemberben pedig arról számoltunk be, hogy még mindig keresik a felelősöket.

Tavaly június 27-én leomlott és az utcára zuhant az átalakítás alatt álló Jókai utca 1. szám alatt található ház párkányfala. A balesetben négyen megsérültek, hárman könnyebben, az Operettszínház egyik táncművésze viszont életveszélyesen: súlyos gerinc-, koponya- és belső sérüléseket szenvedett, műteni is kellett. A leomló törmeléktől több parkoló jármű összetört.

A baleset ellenére az építkezés folytatódhatott, elkészült a tetőszerkezet, és már elkezdték árulni a ráépítéssel kialakított lakásokat: az egyik 111 négyzetméteres lakásért például 223 milliót kértek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!