Még nincs gyanúsítottja a Jókai utcai házomlásnak

2022. július 12. – 08:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Már 41 embert hallgattak meg a Jókai utcai házomlás ügyében indított nyomozás során, de gyanúsítotti meghallgatás még nem történt, írja a Népszava a rendőrségre hivatkozva. A VI. kerületi rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, és külön nyomozócsoportot hozott létre. A nyomozásba építész-statikust és orvosszakértőt is bevontak, de még nem tudni, mikor zárulhat le az eljárás.

Június 27-én leomlott és az utcára zuhant az átalakítás alatt álló Jókai utca 1. szám alatti ház párkányfala, a balesetben négyen megsérültek, hárman könnyebben, az Operettszínház egyik táncművésze viszont életveszélyesen. A leomló törmeléktől több parkoló jármű összetört.

Erő Zoltán, Budapest főépítésze a Népszavának meglepőnek nevezte, hogy az építési hatóság egy ilyen nagy munkánál nem írta elő védőtető készítését a járda felett, holott az a munkavédelmi előírások része. A szakember a Telexnek korábban arról beszélt, hogy az elmúlt évek házomlásai, tűzesetei a mai hozzá nem értésből, hanyagságból fakadtak, nem lenne meglepve, ha a Jókai utcában is ez történt volna. Egy tetőtér-beépítésnél könnyen el lehet követni olyan hibát, ami az állékonyságot veszélyezteti, bár még nem tudni, mi történt, de hozzányúlhattak a munkások kéményszerkezethez, főfalhoz.

A kormányhivatal azóta szigorú feltételek mellett engedélyezte az építkezés folytatását. A Jókai utcai társasházban egy 15 lakásos tetőtér-beépítés zajlik. A beruházó 70–180 négyzetméter alapterületű lakásokat építene. A legolcsóbb 150 millió forintba kerül majd, a legnagyobb lakás ára a 400 millió forintot is meghaladja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!