Jókai utcai házomlás: már értékesítik az új luxuslakásokat, 223 millió forintot is kérhetnek értük

2023. március 6. – 08:38

Másolás

Vágólapra másolva

Százmilliókért árulják a leomlott Jókai utca házra ráépített lakásokat – írja a Blikk. Egy, az Ingatlan.hu-n található hirdetés szerint egy 111 négyzetméteres lakásért 223 milliót kérnek.

Tavaly nyár elején omlott le és zuhant az utcára az átalakítás alatt álló Jókai utca 1. szám alatti ház párkányfala. A balesetben négyen megsérültek, hárman könnyebben, az Operettszínház táncművésze viszont életveszélyesen. A fiatal nő súlyos gerinc-, koponya- és belső sérüléseket szenvedett, megműtötték, azóta az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben gyógyul. A leomló törmeléktől több parkoló jármű összetört. A VI. kerületi rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, de tavaly novemberig nem történt gyanúsítotti kihallgatás. Arról, hogy a lakók mire számíthatnak, jár-e kártérítés, és kihez lehet fordulni ilyenkor, ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Az omlás után új födémet kapott a ház, de a Blikk információi szerint így is hónapokon át beáztak az alatta levő polgári lakások. Bár felelős továbbra sincs, az építkezés folytatódhatott, elkészült a tetőszerkezet, és már a pluszemeleten kialakított luxuslakásokat is elkezdték értékesíteni.

A Blikk szerint tizenöt lakást árulnak, négyzetmétereként átlag 2,3 millió forintért. Ezek 60 és 163 négyzetméteres alapterülettel rendelkeznek, a lap szerint az áruk 150 és 400 millió forint között mozog.

Egy, az Ingatlan.hu-n található hirdetés szerint egy 111 négyzetméteres, négyszobás lakásért 223 millió forintot kérnek.

A hirdetés szerint a kétszintes ingatlanhoz tartozik egy 19 négyzetméteres privát tetőterasz is. Az építés alatt álló lakásokban berendezett, gépesített konyhákat fognak kialakítani, néhány lakáshoz külön gardrób és télikert is lesz. A hirdetéshez tartozó képek szerint a tetőszerkezet már szinte teljesen elkészült, a készülő lakásokról számos látványterv böngészhető a képek között.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!