A Budapesti Operettszínház táncművésze a Jókai utcai házomlás súlyos sérültje

2022. június 27. – 14:58

frissítve

A Budapesti Operettszínház táncművésze a Jókai utcai házomlás súlyos sérültje
Fotó: Bődey Janó / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Két férfi és egy nő könnyebb, egy fiatal nő pedig súlyos gerinc-, koponya- és belső sérüléseket szerzett hétfőn délelőtt, amikor Budapest VI. kerületében, a Jókai utcában leomlott egy ház tetőszerkezete az utcára. A Hvg.hu értesülései szerint a négyből két sérült a Budapesti Operettszínház táncművésze. Érdeklődésünkre az Operettszínház sajtóosztálya megerősítette, hogy a súlyos sérülést szenvedett fiatal a társulatuk tagja:

„A baleset következtében súlyos sérülést szenvedett a Budapesti Operettszínház egyik táncművésze, aki éppen munkahelyére tartott. Munkatársunk jelenleg kórházi, baleseti ellátásban részesül. Az Operettszínház vezetése és társulata támogatásáról biztosítja sérült társulati tagját és családját.”

A házomlás miatt a rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt rendelt el büntetőeljárást, amely során szakértők bevonásával vizsgálja a történteket. Úgy tudjuk, az elmúlt hetekben a tetőteret építették az 1893-ban épült, négyemeletes házban. Ugyanannak az épületnek omlott most le egy része, amelyiknek egy hónappal ezelőtt, május végén kigyulladt a tetőszerkezete.

Az omlás pillanatát térfigyelő kamerák is rögzítették, itt látható, ahogyan egy fiatal férfi felnéz, majd még időben elmenekül. Az Alapjárat pedig azt járta körbe, hogy ki fizet majd a károsultaknak, hogyan érvényesíthetőek a kártérítési igények ilyen esetben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!