Pócs János a gyereket felrúgó karateedzőről: Volt egy gyenge pillanata, mint bármelyikünknek

2024. július 20. – 20:18

Másolás

Vágólapra másolva

„Volt egy gyenge pillanata, mint bármelyikünknek”

– mondta a fideszes Pócs János jászberényi országgyűlési képviselő az ATV-nek a karateedzőről, aki felrúgott egy 7 éves kisfiút a szolnoki kalandparkban. Pócs arról beszélt, hogy szerinte a tett „védhetetlen”, de az ő ismeretei szerint „soha semmilyen probléma nem volt” a férfival.

Pócs arról is beszélt, hogy az edző „nem véletlen, hogy megyei-, városi-, állami kitüntetéseket kapott, 35 év alatt 500 gyereket nevelt fel, köztük olimpikonokat”. Pócs 1:43-tól nyilatkozik az ATV videójában:

A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. kedden posztolta ki a Facebookra azt a videót, amin egy férfi akkora erővel rúgta ki egy gyerek lábát a szolnoki kalandparkban, hogy a kisfiú lefejelte a földet. A felrúgott kisfiú anyja az internetre kikerült videóból tudta meg, hogy mi történt a szolnoki kalandparkban.

Szerdán a jászberényi Yakuzák SE honlapján megjelent egy közlemény, amiben az egyesület elnöke vállalta a felelősséget, és lemondott posztjáról. A közleményről a Telexen is beszámoltunk, cikkünk megjelenése után azonban a bejegyzés eltűnt a sportegyesület honlapjáról. Az egyesületi elnök ebben azt írta, mindent megtesz, hogy az igazságszolgáltatás munkáját támogassa, és csak remélni tudja, hogy nem okozott lelki sérülést a kisfiúnak.

A Pócs által emlegetett kitüntetéseket az eset kiderülése után egyhangú döntéssel vonta meg a jászberényi önkormányzat. Az esetre még Orbán Viktor is reagált. A miniszterelnök azt mondta az esetről a Kossuth rádióban, hogy „a dolog elviselhetetlen, tűrhetetlen és következményekért kiált”. A Magyar Karate Szakszövetség is bejelentette, hogy eltiltja a gyereket felrúgó edzőt.

Az edzőt a szolnoki videó nyilvánosságra kerülése óta sokan illették súlyos vádakkal, korábbi tanítványai szerint őket is verte, egyikük azt állítja, őt meg is erőszakolta. A szolnoki kalandparkban történtek miatt garázdaság gyanúja miatt nyomoz a rendőrség. A férfi jelenleg külföldön tartózkodik, ezért eddig nem tudták gyanúsítottként kihallgatni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!