Visszalépése után egy belvárosi teraszon kaptuk el Szentkirályi Alexandrát

2024. június 7. – 12:44

Visszalépése után egy belvárosi teraszon kaptuk el Szentkirályi Alexandrát
Szentkirályi Alexandra egy belvárosi teraszon 2024. június 7-én – Fotó: Pupli Anna Sára / Telex.hu

Másolás

Vágólapra másolva

Péntek dél körül Szentkirályi Alexandra egy belvárosi kávézó teraszán beszélgetett Deutsch Tamással. Mivel a Fidesz főpolgármester-jelöltségéről pénteken Vitézy Dávid javára visszalépő politikus nem reagált hivatalos megkeresésünkre, a megbeszélés helyszínén kérdeztük arról, hogyan éli meg a visszalépését, egyeztetett-e Vitézy Dáviddal és Orbán Viktorral a döntésről.

Szentkirályi Alexandra péntek reggel 8 óra után pár perccel, két nappal az önkormányzati választás előtt a Facebookon jelentette be, hogy visszalép a főpolgármester-jelöltségtől, és arra kérte minden támogatóját, hogy a főpolgármesteri szavazólapon Vitézy Dávidra, a listás szavazólapon pedig a Fidesz–KDNP listára szavazzon – ennek élén egyébként Szentkirályi áll, akinek így garantált a közgyűlési mandátuma.

Vitézy Dávid percekkel Szentkirályi visszalépése után azt írta a Facebookján, tudomásul veszi a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltjének döntését, Karácsony Gergely főpolgármester pedig úgy reagált a hírre, hogy: „Vége hát a színjátéknak, ahogy szóltunk előre: megszületett a sötét és cinikus politikai alku. Vitézy Dávid a Fidesz, a NER és a hatalom jelöltje.”

Szentkirályi esetleges visszalépése az egész kampányban téma volt, a politikus azonban ezt korábban határozottan cáfolta. Április 20-án, a kampány első napján a Telexnek például azt nyilatkozta: „Egyáltalán nem tartom reálisnak, hogy engem elüssön a sárga villamos.” Ezzel arra utalt, hogy Karácsony Gergely a 2021-es ellenzéki előválasztás második fordulója előtt úgy fogalmazott a Telexnek: legfeljebb akkor lép vissza Márki-Zay Péter javára, ha elüti a villamos. Pár nappal később aztán mégis visszalépett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!