Karácsony Szentkirályi visszalépéséről: Vége hát a színjátéknak

2024. június 7. – 08:31

Másolás

Vágólapra másolva

„Vége hát a színjátéknak, ahogy szóltunk előre: megszületett a sötét és cinikus politikai alku. Vitézy Dávid a Fidesz, a NER és a hatalom jelöltje” – reagált péntek reggel Szentkirályi Alexandra főpolgármester-jelölti visszalépésére Karácsony Gergely jelenlegi főpolgármester. Karácsony a posztban azt írta, hogy szerinte ez az alku a választók átverésén alapul.

„A Fidesz úgy árulta el a választóit, ahogyan elárulta Budapestet az elmúlt öt évben. Vitézy és Ungár pedig megpróbálta becsapni a választóit azzal, hogy ellenzéki várospolitikának hazudtak egy hatalmi játszmát” – írta Karácsony Gergely a Facebookon. Posztjához egy olyan képet tett ki, amin Vitézy Dávid, Novák Katalin, a kegyelmi botrányba belebukott, volt köztársasági elnök és Orbán Viktor együtt látható.


„A kormánynak fáj a foga a kerületi szakrendelőkre, központosítani akarják a színházainkat és a kulturális intézményeinket, az ingatlanos oligarcháik, Tiborcz, Schmidt Mária, Garancsi Budapest kárára üzletelhet, és ahogy eddig, úgy ezután is számíthat Vitézy Dávid megbízásaira Mészáros Lőrinc. Ismerjük a módszereiket, tudjuk, hogy ez a paktum valódi ára” – írta Karácsony Gergely.

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje péntek reggel 8 órakor jelentette be a Facebookon, hogy visszalép a jelöltségtől Vitézy Dávid javára.

Vitézy Dávid szintén a Facebookon reagált Szentkirályi visszalépésére, azt írta, már a Partizán-vita után egyértelművé vált, hogy ő Karácsony Gergely egyetlen esélyes kihívója, de hangsúlyozta: főpolgármesterként nem fog „koalíciót kötni sem a Fidesszel, sem a DK-val”, és „nem lesz se fideszes, se DK-s” főpolgármester-helyettes.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!