Márki-Zay Péter: Magyar Péter talán bölcsebb, mint én

2024. május 21. – 21:02

Másolás

Vágólapra másolva

„Őneki most bármilyen asszociáció az ellenzék volt vezetőivel, az a kormánypropagandának háborúpártiságot, no gender, no wart jelentene, hazugságtenger zúdulna rá” – mondta Márki-Zay Péter a Mindenki Magyarországa Néppárt EP-listavezetője az RTL Híradónak adott interjújában.

Az ellenzék 2022-es miniszterelnök-jelöltje hosszan beszélt Magyar Péterről: Márki-Zay elmondta, hogy továbbra is a Tisza Párt politikusa mellett vannak, mert egyedül nem tudja majd leváltani Orbán Viktort. „Ha országgyűlési választás lenne én mindenkit arra kérnék, hogy rájuk szavazzon” – mondta. Hozzátette: ez egy EP-választás, itt az a fontos, hogy több hiteles erő is megjelenjen a palettán, mint például a Mindenki Magyarországa Néppárt. Szerinte ők hitelesen tudják képviseli például az elszámoltatást.

Arról is beszélt, hogy Magyar Péter talán bölcsebb, mint ő, mert nem válaszol olyan kérdésekre, amikre nem érdemes, nem áll össze olyan emberekkel, amelyekkel kockáztatnák sikerét. Hozzátette: „Magyar Péter is meg fogja tapasztalni, hogy bárkivel áll össze, ő akkor is Gyurcsány embere lesz, ha velem ellentétben nem indul közös listán Gyurcsánnyal”. A politikus szeretné, ha Magyar Péterben „sok lenne” a Márki-Zay Péter, abban az értelemben, hogy legyen egy tisztességes ellenzék az országban.

A politikus szerint Fidesz gyorsan adaptálódik, mert ő már nem is szerepel a plakátokon. „Én személy szerint ezt nem bánom, nekem a családom annyit szenvedett emiatt” – mondta. Márki-Zay az EP-választással kapcsolatban azt mondta, hogy

pártjával azért küzdene az EP-ben, hogy eltávolítsák az Európai Néppártból a KDNP-t.

Szerinte ha ők ott ülnének a Néppártba frakciójában, akkor nem lenne szükségük a kormánypártra. „Ehhez nekünk élő kapcsolataink vannak az Európai Néppártban, amit Magyar Péter még nem ért el.” Márki-Zay Péter egyébként büszke arra, hogy a 2022-es összefogás hat pártja közül négyet megelőztek a Mindenki Magyarországa Néppárttal, ide sorolta a Jobbikot, az LMP-t, az MSZP-t és a Párbeszédet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!