Vitézy Dávid a Rákóczi útról: Ilyen közállapotok már Tiranában sincsenek

2024. május 2. – 09:33

Másolás

Vágólapra másolva

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt szerint balkáni állapotok uralkodnak Budapest belvárosában. „A Kossuth Lajos utca és a Rákóczi út egy sebhely a városban, a balkáni jelző sem jó rá, mert ilyen közállapotok már Tiranában sincsenek” – mondta Vitézy a HVG podcastműsorában.

Az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt arról is beszélt, hogy megválasztása esetén az első dolga lenne a BKK-rendészet létrehozása, ugyanis szerinte jelenleg túl sok a kéregető a tömegközlekedési járműveken, és a nőket ért zaklatások, fogdosások is elszaporodtak.

„Rendszeresen fordul elő a közösségi közlekedésben, hogy az ember nem tudja, éppen milyen testnedvbe ül bele”

– tette hozzá.

Vitézy a Rákosrendezőre tervezett mini-Dubaj városnegyeddel kapcsolatban azt mondta, a legnagyobb bajnak azt látja, hogy a kormány szinte teljesen szabad kezet adna az emírségekbeli befektetőnek, aki azt építhetne oda, amit csak akar. Szerinte a beruházásról érdemes lenne népszavazást tartani. Még tavaly novemberben írtunk arról, hogy egy dubaji üzletember már tárgyal a kormánnyal arról, hogy a Mol-toronynál is magasabb felhőkarcolót építsen Rákosrendező környékére.

Vitézy ismét kritizálta Karácsony Gergely jelenlegi főpolgármester „lakógyűlésnek álcázott rejtett politikai kampányát”, azt mondta: „Az ellenzék joggal kritizálja a propagandarendszerét a kormányzatnak, hogy közpénzből a kampányidőszakban népszavazásokat hirdetnek, de a városháza ugyanezt csinálja.”

Vitézy úgy látja, hogy Karácsony és ő a két fő esélyes a június 9-i főpolgármester-választáson. „Bármelyikünk nyeri is meg, együtt kell működnünk más pártokkal a közgyűlésben” – mondta, hozzátéve, hogy ő csak a programja mentén tud együttműködni, de úgy bárkivel.

„Szentkirályi Alexandra 7 pontos programja kifér egy söralátétre, és ha az övét és Karácsony Gergely 10 pontos programját egymás alá tesszük, a kettő sem tölt ki egy A4-es oldalt, ehhez képest az én 101 pontos programom 160 oldalas” – mondta.

A műsorban szóba került Magyar Péter is, vele kapcsolatban Vitézy azt mondta, szerinte sok dologban igaza van. Például abban, hogy a két nagy politikai tömb egymásra van utalva, mert „az ellenségképek életben tartják egymást”. Vitézy arra számít, hogy azoknak a voksát is elnyerheti a főpolgármester-választáson, akiket Magyar aktivizált a politikai passzivitásukból.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!