Vitézy Karácsony lakógyűléséről: Rogánnal az egyetlen problémájuk, hogy nem a Városházán dolgozik

2024. április 2. – 16:01

Másolás

Vágólapra másolva

„Ahogy a Főváros most ezt az ügyet intézi, abból nekem úgy tűnik, mintha Rogán Antallal valójában csak az lenne az egyetlen problémájuk, hogy nem a Városházán dolgozik” – reagálta Vitézy Dávid az LMP és a civilek főpolgármester-jelölte Facebook-posztjában a Karácsony Gergely által bejelentett rákosrendezői beruházással kapcsolatos lakógyűlésre.

A főpolgármester-jelölt szerint a „budapesti utazók utastájékoztatási információk helyett »Védjük meg Budapestet!« plakátokkal találkozhatnak a továbbra is légkondi nélkül közlekedő orosz metrókocsikban és más járműveken is”. Vitézy azt írta, hogy „Maxi-Dubaj” kormányzati terveit ebben a formában nem támogatja, mert az arab befektetőket semmi nem korlátozhatná, emellett szerinte fontos közlekedési fejlesztések sorsa sem rendezett. Hozzátette: épp ezért – minden fenntartása ellenére –, elutasítva a maxi-Dubaj nyilvánosságra került terveit fog szavazni a lakógyűlésen.

Azonban Vitézy szerint a választási kampány idején közpénzből „konzultálni”, kék plakátokon megvédeni a választókat a kormány szokta.„Ők a magyar embereket »védik meg« így Brüsszeltől, Karácsony Gergely pedig pontosan ugyanolyan plakátokkal és kérdőívekkel a budapestieket »védi meg« a kormánytól – az állítólag nehéz helyzetben lévő fővárosi költségvetésből” – írta. Hozzátette: „Ez
minden, csak nem tisztességes kampány Karácsony Gergely részéről”.

Vitézy Dávid korábban már öt pontban összefoglalta, hogy szerinte mi a baj a mini-maxi-Dubajjal. Karácsony Gergely és Vitézy Dávid néhány napja kommentekben már más témában is egymásnak mentek: Karácsony Gergely szerint a Bubi első, 2014-ben bevezetett verziója bukás volt, Vitézy Dávid szerint viszont Karácsony az ilyen kijelentésekkel csak le akarja rángatni a mocsárba.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!