Baranyi Krisztina az MKKP fővárosi listavezetője

2024. április 21. – 10:21

Másolás

Vágólapra másolva

„Szeretnék a következő ciklusban is a Fővárosi Közgyűlés tagja lenni. Az, hogy ehhez pártlistán kell szerepelni, nekem kényszerpálya, a megváltozott szabályok miatt csak így kerülhetek be újra.”

– írta Baranyi Krisztina Facebook-oldalán arról, hogy három ajánlat közül végül a Magyar Kétfarkú Kutyapárt listavezetői ajánlatát fogadta el. “Ha úgy tetszik, pénzdarabot is feldobhattam volna, hogy melyiket választom három párt felkérése közül.” – tette hozzá.

Baranyi arról írt, hogy mindhárom párt támogatást és segítséget ajánlott fel neki. “Bármelyik listán szívesen bemennék, de egyszerre csak az egyiken tudok” – írta. Hozzátette, ez nem jelent pártelköteleződést részéről, ugyanúgy független polgármester marad.

„Baranyinak öt évnyi tapasztalata van a Fővárosi Közgyűlésben, és 2019 óta polgármesterként is óriási munkát végzett a IX. kerületben Döme Zsuzsanna társelnökünkkel együtt. Következetes és hajlíthatatlan” – írta korábban az MKKP. Ezalapján a párt első négy helye így alakul:

  1. Baranyi Krisztina;
  2. Kovács Gergely, társelnök, XII. kerületi polgármesterjelölt;
  3. Döme Zsuzsanna Suzi, társelnök, ferencvárosi alpolgármester és képviselőjelölt;
  4. Nagy Dávid, pártigazgató, újpesti polgármesterjelölt.”

Az MKKP turbulens napokat él:

  • Március elején bejelentették, hogy semmilyen formában nem indulnak a XII. kerületben az önkormányzati választáson.
  • Aztán a párt társelnöke és egyben legismertebb arca, Kovács Gergely hirtelen bejelentette, hogy az eredeti tervekkel ellentétben nem indul polgármesterjelöltként a XII. kerületben.
  • Kovács még aznap egy belsős csoportban bejelentette a tagságnak, hogy társelnökével, Döme Zsuzsannával (Suzi) együtt lemondanak a párt társelnöki posztjairól.
  • Forrásaink szerint Kovács bizalomvesztésként élte meg, hogy a többség nem támogatta az előválasztási indulási javaslatát. Az alapján Kovács győzelme esetén a Kutyapárt adhatna 8 képviselőjelöltet a 12-ből, a győztes jelölt plakátjaira pedig nem került volna rá a többi ellenzéki párt logója. A maradék 4 helyről a DK és a Momentum alkudozott volna.
  • A Kutyapárt tagsága megijedt a helyzettől.
  • Majd miután Kovács és Döme lemondtak, a pártban rendkívüli taggyűlést hívtak össze hétfő estére, hogy bizalmat szavazzanak a társelnököknek, hogy ők azután úgy döntsenek, maradnak. Ez így is történt, végül 54 igen, 1 nem szavazattal és 1 tartózkodással megerősítették őket a társelnöki pozíciókban, valamint 53 igennek, 4 nemmel azt is megszavazták, hogy Kovács Gergely induljon a XII. kerületi polgármesterjelölti előválasztáson.

Ezután lépett ki a pártból Gráf Tamás országos hálózatfejlesztő, majd Tarcsay Tibor helyi szervező is azt írta ki, hogy kilenc év után már nem kutyapártos.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!