Kovács Gergely és Döme Zsuzsanna lemondanak a Kutyapárt társelnökségéről

2024. március 10. – 20:56

Kovács Gergely és Döme Zsuzsanna lemondanak a Kutyapárt társelnökségéről
Döme Zsuzsanna és Kovács Gergely – Forrás: Kovács Gergely Facebookja

Másolás

Vágólapra másolva

Kovács Gergely és Döme Zsuzsanna (Suzi) lemondanak a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöki posztjairól, tudta meg a Telex, ezt pedig Kovács Gergely is megerősítette nekünk.

A lemondás akörül történt, hogy Kovács bejelentette, nem indul a XII. kerületben az önkormányzati választáson polgármesterjelöltként, mert a párt többsége nem támogatta az előválasztást.

„Lett volna egy tök jó lehetőség rá, hogy én polgármester legyek, és kutyapártos legyen a testületben a fele képviselő, ez részben előválasztáson dőlt volna el, ami szerintem simán nyerhető lett volna. Sajnos ezt a kutyapárt többsége nem támogatta” – írta.

A Kutyapártot 2006-ban alapították, 2014-ben jegyezték be pártként. Kovács Gergely azóta volt az elnöke. Kovács erről az időszakról nemrég úgy nyilatkozott, szerinte a Kutyapártot nagyjából 2016 óta nem lehet viccpártnak nevezni, mert akkor „nyitották ki a pártot, hogy jöjjön, aki akar”, és azóta sok energia megy el arra, hogy a hozzájuk jelentkező „passzivistáknak” megteremtsék a lehetőséget arra, hogy tudjanak csinálni valami értelmes dolgot. Szerinte azóta működnek szervezetként. A pártnak körülbelül hetven tagja van, és jelentkezett hozzájuk 8000 passzivista, akiknek körülbelül a háromnegyede vált be.

A párt indul a júniusi EP-választáson, listájukat Le Marietta, az Átlátszó egykori újságírója, a főpolgármesteri hivatal részvételiséggel foglalkozó osztályának létrehozója vezeti, a második helyen pedig a Kölcsey Ferenc Gimnáziumból polgári engedetlenség miatt két éve kirúgott Törley Katalin áll. A harmadik helyen a párt alelnöke, Juhász Veronika áll.

Az önkormányzati választáson is indulnának a tervek szerint. A nemrég átírt új választási rendszer szerint fővárosi listát az a párt állíthatna, amelyiknek legalább három kerületben van polgármesterjelöltje, vagy főpolgármester-jelöltet indít. Kovács Gergely korábban bejelentette, hogy főpolgármester-jelöltje nem lesz a Kutyapártnak. Miután pedig Kovács visszalépett a polgármester-jelöltségtől, így a pártnak jelenleg két kerületben van jelöltje.

A Kutyapárt a 2022-es országgyűlési választáson is indult, előtte Kovács Gergellyel interjút is készítettünk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!