Kutyapárt: Semmilyen formában nem indulunk a XII. kerületben az önkormányzati választáson

2024. március 10. – 16:48

Másolás

Vágólapra másolva

„Sziasztok, mi akkor végül nem indulunk a XII. kerületi önkormányzati választáson, lett volna egy tök jó lehetőség rá, hogy én polgármester legyek és kutyapártos legyen a testületben a fele képviselő, ez részben előválasztáson dőlt volna el, ami szerintem simán nyerhető lett volna. Sajnos ezt a kutyapárt többsége nem támogatta”

– olvasható az MKKP Facebook-posztjában, amit Kovács Gergely, a párt társelnöke is megosztott. A posztban azt írták, nem látják értelmét, hogy az MKKP és az ellenzék is elinduljon, mert szerintük „akkor simán nyerne mindent a Fidesz”. Kerestük Kovács Gergelyt, hogy bővebben is megtudjuk, mi áll a döntés hátterében, amint választ kapunk, frissítjük a cikket.

Baranyi Krisztina, az IX. kerület polgármestere a poszt alá azt írta, szerinte Kovács Gergőnek reális esélye van arra, hogy öt év munka után polgármester legyen egy fideszes fellegvárban. „A többi kerületi ellenzéki szereplő magatartása és ajánlata is azt mutatja, hogy ebben támogatják őt. Nem tudom elképzelni, hogy egy párt kihagyja azt a lehetőséget, hogy az elnöke és képviselői valódi pozíciókhoz, valódi cselekvési lehetőséghez jussanak. Ez butaság, nem hiszem el. Biztos valamit rosszul számoltatok a szavazásnál” – írta Baranyi.

Az MKKP tavaly júniusban jelentette be, hogy Kovács Gergelyt, a párt társelnökét jelöli polgármesternek a 2024-ben esedékes önkormányzati választásokon Budapest XII. kerületében. Kovács Gergely 2019 óta önkormányzati képviselő a kerületben, ahol 2006 óta a fideszes Pokorni Zoltán a polgármester.

Pokorni Zoltán februárban jelentette be, hogy nem indul újra a polgármesteri posztért Hegyvidéken. Helyette a Fidesz a kerületi alpolgármestert, Fonti Krisztinát indítja, miután pénteken megválasztotta polgármesterjelöltnek a párt helyi csoportja. Pokorni 18 év polgármesterség után ki akar vonulni a közéletből, visszatérne a tanári pályára.

A kerületben a Momentumnak is van saját jelöltje, Farkas Csaba, Hegyvidék korábbi rendőrkapitánya, az LMP pedig korábbi elnökét, Kendernay Jánost indítja. Visi Piroska, a Hegyvidék Jövőjéért Egyesület polgármesterjelöltje vasárnap este a Telexnek is elküldött közleményében azt írta, sajnálja, hogy Kovács Gergely nem indul el az önkormányzati választáson. „Ugyanakkor nagyon tisztességesnek tartom Gergő döntését, hogy nem akarja önálló indulással megakadályozni a Fidesz leváltását a kerületben” – írta Visi Piroska, aki várhatóan hétfőn jelenti be, hogy indul a polgármesteri posztért a kerületben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!