Pokorni Zoltán nem indul újra polgármesternek

Pokorni Zoltán nem indul újra polgármesternek
Pokorni Zoltán 2021-ben – Fotó: Kovács Attila / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Pokorni Zoltán nem indul újra a polgármesteri posztért Hegyvidéken. Helyette a Fidesz a kerületi alpolgármestert, Fonti Krisztinát indítja, miután pénteken megválasztotta polgármesterjelöltnek a párt helyi csoportja.

„A hegyvidéki Fidesz csoport ma este megválasztott polgármesterjelöltnek. Örülök neki, köszönöm, hogy ilyen sokan bíznak bennem, büszke vagyok rá. Nehéz dolgom lesz Pokorni Zoltán után. 20 éve dolgozom vele, most az a terv, hogy a helyére lépjek. Nem lesz könnyű” – írta Fonti a Facebookon.

Fonti az utóbbi időben eléggé aktív a Facebookon, minden hivatalos megmozdulását rögzíti rajta. Például a BKK járatritkítása miatt is állítása szerint ő írt levelet Karácsony Gergely főpolgármesternek.

Pokorni visszavonulása már hónapok óta téma a kerületben. Már január végén megkerestük az érintetteket, akkor Pokorni nem akart nyilatkozni, Fonti Krisztina pedig azt írta: „A kormánypárti jelölőszervezet február végén, március elején hozza meg a jelöltekkel kapcsolatos döntését. Addig ez a kérdés nem időszerű.” Orbán Viktort is megkérdeztük erről a sajtófőnökén keresztül, de nem kaptunk választ.

A XII. kerület az ellenzék számára Pokorni idejében nehezen nyerhetőnek számított, őt 2006 óta már négyszer választották újra. A legutóbbi választáson a szavazatok 59,57 százalékával nyert.

Ellenzéki jelöltekből azért van bőven: a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a társelnökét, Kovács Gergelyt indítja, aki képviselő a kerületben. Mellette a Momentumnak is van saját jelöltje, Farkas Csaba, Hegyvidék korábbi rendőrkapitánya, az LMP pedig korábbi elnökét, Kendernay Jánost indítja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!