Korábbi elnökét indítaná az LMP polgármesterjelöltként a XII. kerületben

2023. december 22. – 12:21

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb kihívót kapott Pokorni Zoltán, Hegyvidék fideszes polgármestere a jövő júniusi önkormányzati választásra. Az MKKP-s Kovács Gergely és a momentumos Farkas Csaba után az LMP is bejelentkezett, hogy Kendernay Jánost, a párt korábbi társelnökét indítanák polgármesterjelöltnek a XII. kerületben.

Kanász-Nagy Máté, az LMP frakcióvezető-helyettese a pénteki sajtótájékoztatón úgy mutatta be a jelöltjüket, mint akinek a családja közel száz éve él a Hegyvidéken.
„A zöld közösség kiáll Kendernay János mellett, aki korábban az LMP szakszóvivője, társelnöke is volt, és jelenleg Karácsony Gergely főpolgármester városdiplomáciai főtanácsadója” – mondta Kanász-Nagy az MTI beszámolója szerint.

Szerinte a jelöltjük ízig vérig lokálpatrióta, pacifista, állatbarát, valamint fontosnak tartja a nők és a fiatalok közéleti szerepvállalásának erősítését. Azt nem említette az LMP-s politikus, de Kendernay annyira a 2021-es ellenzéki előválasztáson még a szigetszentmiklósi (Pest megye 8.) választókerületben indult képviselőjelöltként, de nem jött össze a győzelem.

Az LMP-s polgármesterjelölt azt mondta, a hegyvidéki közösségi tér nem lehet a „pártpolitikának a csatamezője”. A fideszes vezetésű kerületben szerinte számos jó példa található, mint például a Zöld Iroda. Ezeket megtartaná, továbbvinné és támogatná.

Azt viszont problémának látja, hogy a kerület gazdálkodása nem fenntartható, mert évről évre ingatlaneladásokból próbálja megtartani a költségvetés egyensúlyát. Kendernay szerint nem elég, ha a kivágott fákat újabbak ültetésével pótolják, ezért el kell kezdeni a kerület visszazöldítését, és gondoskodni kell a meglévő zöldfelületek állapotmegóvásáról is.

A XII. kerület az ellenzék számára nehezen nyerhetőnek számíít, a Fidesz volt oktatási minisztere, Pokorni Zoltánt 2006 óta már négyszer választották újra. A legutóbbi választáson a szavazatok 59,57 százalékával nyert.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!