Pokorni Zoltán ki akar vonulni a közéletből, visszatérne a tanári pályára a polgármestersége után

2024. március 5. – 13:36

Másolás

Vágólapra másolva

Polgármestersége után a tanári pályára térne vissza Pokorni Zoltán, aki júniusban már nem indul el újra az önkormányzati választáson Budapest XII. kerületében.

„Már évekkel ezelőtt elhatároztam, hogy ez lesz az utolsó ciklus, amit vállalok. (…) A döntésemben számos ok közrejátszott. Az egyik az, hogy a politikus szerepe nagyon megváltozott, mára gyakorlatilag élő bokszzsákká vált. Bárki, akit elönt az indulat, odamegy és belerúg. Ezt egy politikus évekig kénytelen tűrni, ami hosszú időn keresztül azért nem egy egészséges foglalkozás. Számomra eddig tartott ez az időszak” – nyilatkozta Pokorni a Hegyvidék című kerületi lapnak. Pokorni helyette Fonti Krisztina, az eddigi alpolgármester lesz a Fidesz polgármesterjelöltje a Hegyvidéken.

A XII. kerületet 2006 óta vezető Pokorni arról is beszélt a kerületi újságnak, hogy a jövőben olyan munkát szeretne végezni, ami nem a közügyekkel kapcsolatos. „A legvalószínűbb, hogy az eredeti foglalkozásomhoz térek vissza. A Toldy Ferenc Gimnáziumban tanítottam 1994-ig, aztán kerültem a parlamentbe. Szeretnék újból tanítani, remélem, lesz erre módom” – mondta a korábbi oktatási miniszter.

Pokorni élete legjobb döntésének nevezte, hogy a Hegyvidék polgármestere volt. „Nagyon jó volt, de egyszer minden jó véget ér. Azt gondolom, hogy jobb, ha ezt a döntést az ember maga hozza meg, és nem az egészségi állapotára, és az öregkorára bízza, hanem tudatosan előkészíti, megtervezi. Én így jártam el. Ezzel a közvetlen környezetem tisztában volt, míg a szélesebb közösség most ismerhette meg a döntésemet” – mondta.

A 24.hu információi szerint a magyar–történelem szakos végzettségű Pokorni a közoktatásba térne vissza. A Fidesz egykori elnöke nemrég töltötte be a 62. életévét, vagyis csak három éve van hátra nyugdíjig, de nincs akadálya annak, hogy akár nyugdíjasként is tanítson. Sőt a jelenlegi szabályok kifejezetten kedveznek a nyugdíjas pedagógusoknak, mivel 2023 szeptemberétől teljes állásban dolgozhatnak a nyugdíjuk megtartása mellett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!