Budapesti listájuk listavezetőjének kérte fel a Kutyapárt Baranyi Krisztinát

2024. március 14. – 13:17

Másolás

Vágólapra másolva

„Felkérjük Baranyi Krisztinát, Ferencváros független polgármesterét, hogy első helyen induljon a Kutyapárt budapesti listáján” – áll a Kutyapárt csütörtöki közleményében

„Baranyinak öt évnyi tapasztalata van a Fővárosi Közgyűlésben, és 2019 óta polgármesterként is óriási munkát végzett a IX. kerületben Döme Zsuzsanna társelnökünkkel együtt. Következetes és hajlíthatatlan” – folytatódik a levél.

A Kutyapárt azt latolgatja a továbbiakban, hogy „ha Kriszta elfogadja a felkérésünket, akkor a lista első négy helye így néz ki:

  1. Baranyi Krisztina;
  2. Kovács Gergely, társelnök, XII. kerületi polgármesterjelölt;
  3. Döme Zsuzsanna Suzi, társelnök, ferencvárosi alpolgármester és képviselőjelölt;
  4. Nagy Dávid, pártigazgató, újpesti polgármesterjelölt.”

Mint írják, a sorrendről a párt elnöksége döntött a tagság korábbi felhatalmazásával. További nevek később várhatók.

„LEGYEN MINDEN JOBB!DE MOST KOMOLYAN” – zárul a levél.

Az MKKP turbulens napokat él:

  • Vasárnap bejelentették, hogy semmilyen formában nem indulnak a XII. kerületben az önkormányzati választáson.
  • Aztán a párt társelnöke és egyben legismertebb arca, Kovács Gergely hirtelen bejelentette, hogy az eredeti tervekkel ellentétben nem indul polgármesterjelöltként a XII. kerületben.
  • Kovács még aznap egy belsős csoportban bejelentette a tagságnak, hogy társelnökével, Döme Zsuzsannával (Suzi) együtt lemondanak a párt társelnöki posztjairól.
  • Forrásaink szerint Kovács bizalomvesztésként élte meg, hogy a többség nem támogatta az előválasztási indulási javaslatát. Az alapján Kovács győzelme esetén a Kutyapárt adhatna 8 képviselőjelöltet a 12-ből, a győztes jelölt plakátjaira pedig nem került volna rá a többi ellenzéki párt logója. A maradék 4 helyről a DK és a Momentum alkudozott volna.
  • A Kutyapárt tagsága megijedt a helyzettől.
  • Majd miután Kovács és Döme lemondtak, a pártban rendkívüli taggyűlést hívtak össze hétfő estére, hogy bizalmat szavazzanak a társelnököknek, hogy ők azután úgy döntsenek, maradnak. Ez így is történt, végül 54 igen, 1 nem szavazattal és 1 tartózkodással megerősítették őket a társelnöki pozíciókban, valamint 53 igennek, 4 nemmel azt is megszavazták, hogy Kovács Gergely induljon a XII. kerületi polgármesterjelölti előválasztáson.

Ezután lépett ki a pártból Gráf Tamás országos hálózatfejlesztő, majd Tarcsay Tibor helyi szervező is azt írta ki, hogy kilenc év után már nem kutyapártos.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!