Kilenc év után kilépett a Kutyapártból Tarcsay Tibor helyi szervező is

2024. március 13. – 08:30

Másolás

Vágólapra másolva

Kilenc év után kilépett a Magyar Kétfarkú Kutya Pártból (MKKP) Tarcsay Tibor helyi szervező, kilépését és annak okait egy hosszú posztban jelentette be a Facebookon. Ebben többek között arról is ír, hogy szerinte amin az MKKP „keresztülment 2019 óta, gyakorlatilag ugyanaz, mint amin a magyar társadalom megy keresztül évszázadok óta”.

„Sajnos nagyon sokan lettek, akik ezt a végtelenül monomán és depressziósan destruktív puzsér-schiffer-hont-varoufakis-corbyn-mélenchon vonalat nyomják. És meg is lett az eredménye: sokan, akik nem így kezdték, azok is átvették ezt a tempót, és jessz, sikerült szétverni még egy harmadik utas pártot Magyarországon/Európában, igazán kiemelkedő teljesítmény! (nem)” – írta Tarcsay, aki szerint 2019 óta sok olyan ember került a párt közelébe, akik a destruktív sértődöttségek képviselik. Szerinte a tagság hiányosságai alapjaiban lehetetlenítik el azt, hogy az MKKP érdemben tudjon bármit csinálni.

„Az pedig végképp nevetséges, hogy az MKKP senkivel nem hajlandó együttműködni, kivéve a pártnak randomra szimpatikus emberekkel (pl., Baranyi igen, Juhi nem, Pikó nem, Szikra nem); hogy Karácsonyt folyamatosan fikázzák olyan emberek, akinek a teszveszvárosban eligazodni is megugorhatatlan kihívást jelent” – írta.

Az MKKP turbulens napokat él:

  • Vasárnap bejelentették, hogy semmilyen formában nem indulnak a XII. kerületben az önkormányzati választáson.
  • Aztán a párt társelnöke és egyben legismertebb arca, Kovács Gergely hirtelen bejelentette, hogy az eredeti tervekkel ellentétben nem indul polgármesterjelöltként a XII. kerületben.
  • Kovács még aznap egy belsős csoportban bejelentette a tagságnak, hogy társelnökével, Döme Zsuzsannával (Suzi) együtt lemondanak a párt társelnöki posztjairól.
  • Forrásaink szerint Kovács bizalomvesztésként élte meg, hogy a többség nem támogatta az előválasztási indulási javaslatát. Az alapján Kovács győzelme esetén a Kutyapárt adhatna 8 képviselőjelöltet a 12-ből, a győztes jelölt plakátjaira pedig nem került volna rá a többi ellenzéki párt logója. A maradék 4 helyről a DK és a Momentum alkudozott volna.
  • A Kutyapárt tagsága megijedt a helyzettől.
  • Majd miután Kovács és Döme lemondtak, a pártban rendkívüli taggyűlést hívtak össze hétfő estére, hogy bizalmat szavazzanak a társelnököknek, hogy ők azután úgy döntsenek, maradnak. Ez így is történt, végül 54 igen, 1 nem szavazattal és 1 tartózkodással megerősítették őket a társelnöki pozíciókban, valamint 53 igennek, 4 nemmel azt is megszavazták, hogy Kovács Gergely induljon a XII. kerületi polgármesterjelölti előválasztáson.

Ezután lépett ki a pártból Gráf Tamás országos hálózatfejlesztő, majd Tarcsay Tibor helyi szervező is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!