A választási kampány miatt szabadságra megy a főispán

2024. április 17. – 08:46

A választási kampány miatt szabadságra megy a főispán
Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje és Sára Botond, a kormánypártok VIII. kerületi polgármesterjelöltje – Fotó: Sára Botond / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

Fizetés nélküli szabadságra megy a június 9-i önkormányzati választás napjáig Budapest főispánja, Sára Botond, aki a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltjeként indul Józsefvárosban.

A Magyar Nemzetnek arról beszélt, mióta elvesztette a választást 2019-ben, szerinte legatyásodott a VIII. kerület, és romlik a felújított közterek, épületek állaga is.

„Nagyon komoly probléma van a közbiztonsággal, koszosak az utcák, a hajléktalanhelyzet tarthatatlanná vált.”

Szerinte Pikó András csak egyetlen ígéretét tartotta be: toi-toi vécéket telepített több helyre, amelyek „drogosok, hajléktalanoknak és prostituáltak tanyáivá lettek”. A józsefvárosi polgármester szemére vetette azt is, hogy jó kapcsolatokat ápol a hajléktalanellátó szervezetekkel, és az önkormányzat pénzét osztogatta nekik.

„Az egyik első intézkedésünk lesz, hogy ezen változtatunk, mert Józsefváros nem képes arra, hogy Budapest összes hajléktalanját ellássa. Éppen ezért a megoldás az, hogy azokat a hajléktalanellátó intézményeket, amelyek nem működnek hatékonyan, be kell zárni, és Budapest hajléktalanellátását teljesen újra kell szervezni. Nekem egy cél lebeg a szemem előtt, az pedig a józsefvárosiak érdeke” – fogalmazott a Fidesz polgármesterjelöltje, aki azt is ígéri, eltörli „az autósokra indokolatlanul kivetett úgynevezett Pikó-sarcot”, és visszaállítják a második autóra is az ingyenes parkolást, amit 2019 óta megszüntettek.

A 2019-es választáson az ellenzéki színekben induló Pikó András szoros csatában legyőzte a kerület regnáló polgármesterét, Sára Botondot, akit később kineveztek a Fővárosi Kormányhivatal élére főispánnak. Három évvel később, az országgyűlési választáson Sára a Fidesz képviselőjelöltjeként Jámbor Andrástól kapott ki.

Korábban azt lehetett hallani, hogy Szilágyi Demeter önkormányzati képviselő, Sára korábbi kampányfőnöke lesz a kormánypártok polgármesterjelöltje, de kedden bejelentették, hogy inkább ismét a főispánt indítják. Józsefvárosban hónapok óta azzal kampányol a Fidesz, hogy a kerület úszik a mocsokban és az ürülékben. A Mondjuk a frankót nevű propagandaoldal azt sulykolja, hogy Pikóék miatt hajléktalanok lepték el Józsefvárost „hajléktalangettó lett” a kerületből. „Csövesvoks, hajléktalanlobbi, hajléktalanbiznisz, csövesláger” – hogy hol tart a Fidesz józsefvárosi kampánya, ebben a cikkünkben mutattuk be, Pikó Andrással készült interjúnkat pedig itt tudja elolvasni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!