Cseh Katalin: Orbán Viktort és társaságát nyugodtan hallgassák, akik szeretnék

2024. április 17. – 11:48

Másolás

Vágólapra másolva

„Liberális politikusként egyáltalán nem értek egyet azzal, hogy Brüsszelben leállították Orbán Viktor konferenciáját”, írta a Facebookon Cseh Katalin. A Momentum európai parlamenti képviselője szerint az érzéstelenítés nélküli foghúzáshoz hasonlította a konferenciát, de szerinte attól még meg lehetett volna tartani, mert szerinte erről szól a szólásszabadság.

„És ahogy Magyarországon Orbán Viktor kormánya elnyomja a kisebbségeket, felfoghatatlan mértékben terjeszti a konkrétan hazug propagandájukat, megfojtja a civilizált vitakultúrát és nem ad teret a más véleményeknek – nagyon rossz irány, ha ez ellen ugyanilyen eszközökkel lépnek fel Brüsszelben” – írta az EP-képviselő, aki szerint rossz döntés volt a brüsszeli polgármester és a belga rendőrség döntése. „Orbán Viktort és társaságát nyugodtan hallgassák, akik szeretnék, szórakoztassák egymást nyugodtan” – írta.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok politikusa is arról posztolt, hogy nem ért egyet Orbánnal, de szerinte az ellenfelek hatósági ellehetetlenítése nem megoldás. „Mindenesetre Orbán Viktor most pontosan azt kapja vissza, amit Magyarországon maga tesz bárkivel, akinek nem tetszik a hatalma” – írta Gyöngyösi.

Kedden a belga rendőrség alig két órával a kezdés után, menet közben lefújta a brüsszeli Nemzeti Konzervatív Konferenciát (NatCon), a Politico tudósítója úgy hallotta, hogy egy rendőr lehetséges rendzavarásra hivatkozott az egyik szervezőnek, a redőnyt pedig még azelőtt lehúzták, hogy Nigel Farage, a brexitért kampányoló UKIP volt elnöke 11-kor beszélt volna.

Később a döntést felfüggesztették, vagyis a konferencia folytatódhatott. Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC alapítványának kuratóriumi elnöke még éjjel ki is posztolta ezt a Facebookra, a „győzelemként” értékelve a döntést.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!