A CPAC Hungary, amin Orbán a főszónok, nem woke-zóna, ezért a holland köztévét sem látják szívesen

2024. április 9. – 13:58

Másolás

Vágólapra másolva

Kiposztolta az X-re egy holland újságíró, Tijn Sadée milyen elutasító választ kapott az április végi CPAC Hungary magyar szervezőitől – vette észre a Hvg.hu.

Az Alapjogokért Központ ezt írta vissza az akkreditációs kérelemre. „Köszönjük, hogy érdeklődik a CPAC Hungary iránt. Sajnálattal értesítjük, hogy jelenleg nem áll módunkban regisztrációs kérését teljesíteni. Szervezőkként be kell tartanunk a konferencia egyik ökölszabályát: a CPAC egy NO WOKE ZÓNA. Várjuk önöket a jövőben, ha a szervezetük kevésbé lesz woke.”

A lap úgy tudja, hogy a holland köztévét sem engedik be erre a konferenciára. A holland média azért jött volna szívesen tudósítani, mert Magyarországra látogat Geert Wilders, akinek a populista, szélsőjobboldali és muszlimellenes pártja kapta a legtöbb szavazatot a hollandiai parlamenti választásokon, de márciusban kiderült, lyukra futottak a koalíciós tárgyalások, így nem lehet kormányfő. Wildersre úgy tekint a szervező, az Alapjogokért Központ, mint Hollandia megmentőjére. A cseh orgánumokat sem engedik be az eseményre.

Wilders mellett itt lesz például Markwayne Mullin, aki ketrecharcos volt, mielőtt 2013-ban képviselővé, tavaly pedig szenátorrá választották. Azóta – ahogy az Alapjogokért Központ vezetője, Szánthó Miklós fogalmazott – „sorra fekteti két vállra a demokratákat retorikai harcművészetével”.

Idén harmadik alkalommal rendezik az amerikai Republikánus Párt (szélső)jobb szárnya által szervezett éves szuperkonferencia (CPAC) magyar kiadását, a budapesti CPAC Hungaryt, aminek minden évben Orbán Viktor miniszterelnök a főszónoka. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a közpénzzel bőven megtámogatott Alapjogokért Központ szervezi a jobboldali konferenciát április 25. és 26. között.

Ez a cikkünk ide kattintva angol nyelven is olvasható a Telex English oldalán. Nagyon kevés az olyan magyarországi lap, amelyik politikától független, és angol nyelvű híreket is kínál. A Telex viszont ilyen, naponta többször közöljük minden olyan anyagunkat angolul is, amelynek nemzetközi relevanciája van, és az angolul olvasó közönségnek is érdekes lehet: hírek, politikai elemzések, tényfeltárások, színes riportok. Vigye hírét a Telex English rovatnak, Twitterünknek és angol nyelvű heti hírlevelünknek az angolul olvasó ismerősei között!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!