Ketrecharcosból lett republikánus szenátor is jön a CPAC Hungaryre

2024. április 5. – 09:16

Másolás

Vágólapra másolva

Három hét múlva rendezik meg az idei CPAC Hungaryt Budapesten, Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója mozgalmas videóban mutatta be a Facebookon, hogy az Egyesült Államokból kik érkeznek majd a rendezvényre.

Jön például Markwayne Mullin, aki ketrecharcos volt, mielőtt '13-ban képviselővé, tavaly pedig szenátorrá választották. Azóta – ahogy Szánthó fogalmaz – „sorra fekteti két vállra a demokratákat retorikai harcművészetével”.

A bunyós vonalon maradva, felszólal majd Andy Harris kongresszusi képviselő is, „hazánk egyik legjobb washingtoni barátja”, aki „ütésálló politikus”. Harris ugyanis „13. éve harcol a liberális dzsungel közepén”. Hogy ez hol van? Szánthó szerint Maryland államban.

De jön egy igazi „border-warrior”, „a határvédelem fenegyereke” is, Keith Self texasi képviselő.

Az már januárban kiderült, hogy a CPAC alkalmából Magyarországra látogat Geert Wilders, akinek a populista, szélsőjobboldali és muszlimellenes pártja kapta a legtöbb szavazatot a hollandiai parlamenti választásokon. Akkor még úgy tűnt, Wilders lehet Hollandia következő minsizterelnöke, márciusban viszont kiderült, lyukra futottak a koalíciós tárgyalások, így el kellett engednie a kormányfői széket. Wildrest a videóban Szánth már „csak” Hollandia megmentőjeként mutatja be.

„Mi vagyunk a wokebusters, és idén lecsapoljuk a mocsarat” – zárta Szánthó a videót.

Idén harmadik alkalommal fogják megrendezni az amerikai Republikánus Párt (szélső)jobb szárnya által szervezett éves szuperkonferencia (CPAC) magyar kiadását, a budapesti CPAC Hungaryt, aminek minden évben Orbán Viktor miniszterelnök a főszónoka. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a közpénzzel bőven megtámogatott Alapjogokért Központ szervezi a jobboldali konferenciát április 25. és 26. között.

A CPAC eredetileg az 1970-es évek óta az amerikai jobboldal éves nagygyűlése, az első európai fórumot, a CPAC Hungaryt 2022-ben rendezte meg az Alapjogokért Központ. Az ismertető szerint „a világ legismertebb jobboldali vezetői, kutatói és influenszerei látogatnak el” a CPAC Hungaryre, tavaly például Donald Trump volt amerikai elnök és Tucker Carlson műsorvezető is videóüzenetben köszönt be a résztvevőknek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!