Bejelentkezett egy nyolcadik jelölt is polgármesternek Győrben

2024. április 3. – 11:59

Másolás

Vágólapra másolva

Elindul a győri polgármesteri posztért Kovács László, a Civilek Győrért Egyesület elnöke. Ezzel már nyolc polgármesterjelölt száll harcba Győr városvezetéséért az önkormányzati választáson.

Az eddig bejelentkezett hét jelölt:

  • a szexbotrányába 2019-ben belebukó Borkai Zsolt (Közösen a Jövőnkért Egyesület),
  • őt követte Pintér Bence (Tiszta Szívvel a Városért) újságíró,
  • a karácsonyi üdvözlőlapokon magát polgármesterjelöltként aposztrofáló, szintén civil jelölt, Balla Jenő (Összefogás Győrért Egyesület);
  • január elején a semmiből feltűnt a Borkai újraindulását törvénymódosítással megakadályozni kívánó Szilágyi Norbert (Megoldás Mozgalom),
  • megnevezte jelöltjét a DK is Glázer Tímea személyében,
  • időrendben őt követte az MSZP jelöltje, Pollreisz Balázs,
  • Dézsi Csaba András, akit a Fidesz győri szervezete javasolt.

Kovács László szerint a győri politikai elit oldaltól függetlenül szégyent hoz a városra és a győriekre is. Polgármesterként szeretné Győrt egy nyugodt és kiegyensúlyozott fejlődési pályára állítani. Kevesebb politikai, és több szakmai döntést vár el a közgyűléstől. A részletes programot és a jelöltjeiket a következő két hétben mutatják be.

Győr-Moson-Sopron vármegyében 2006 óta nem tudott labdába rúgni a baloldal. Minden jel arra utal, hogy hazánk legdinamikusabban fejlődő megyéjében most is inkább csak saját magának okozhat problémát a kormánypárt – írtuk a Telexen a Választási Földrajz elemzésében. A győri közgyűlésben 16 egyéni körzet mellett hat kompenzációs hely volt eddig, a 2024-es választáson azonban eggyel kevesebb egyéni mandátumot lehet majd megszerezni, 15 körzetben szavaznak a győriek a jelöltekről.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!